Mød en vaskeægte Oscar-vinder

INSTRUKTØR-BESØG & FILMVISNING. Oplev den Oscar-vindende filminstruktør Bille August til en eksklusiv snak om den eftertragtede statuette samt dens betydning – og se eller gense filmklassikeren 'Pelle Erobreren'. Gratis kaffe i filmpausen.

Februar måned står i Oscar'ens tegn i Cinemateket. I den anledning gæster filminstruktør Bille August Cinemateket d. 23. februar til en insider-beretning om den helt særlige aften i '89, hvor han som bekendt vandt en Oscar for 'Årets Bedste Fremmedsprogede Film'. 

Vi får også Billes vurdering af Oscar'ens betydning – og ikke mindst et varmt gensyn med den hjerteskærende fortælling om de barske vilkår for skandinaviske emigranter anno 1900. 'Pelle Erobreren' er den fremragende filmatisering af Martin Andersen Nexøs roman af samme navn. Et rørende og autentisk socialrealistisk billede på landarbejdernes drøm om et bedre liv, og den standhaftige kærlighed mellem far og søn.

Det internationale gennembrud   

"Jeg har lavet en film om ludfattige emigranter, der kommer til Danmark. Og så står jeg her i min smoking med denne skinnende tingest." Sådan beskrev Bille August de skærende kontraster på Oscar-podiet den 29. marts 1989. 

Bille August modtog – foruden en Oscar – Guldpalmen samt årets Bodil og årets Robert for sin film, der samtidig blev hans store, internationale gennembrud. Filmverdenens øjne var i disse år for alvor rettet mod dansk films sublime produktioner (året forinden havde 'Babettes Gæstebud' vundet en Oscar i samme kategori). Siden da har Bille August for alvor været med til at tegne dansk films internationale profil. 

En perle af en klassiker, der fortjener at blive (gen)set på det store lærred. Og en film, der i disse tider om nogen må siges at være aktuel som aldrig før – og evner at sætte tingene i perspektiv. 

Helaftensarrangement: 80/55 kr. inklusiv en kop kaffe i filmpausen. Billetafhentning dagen i forvejen.

Tid: Tirsdag d. 23. februar kl. 19:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling:Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400