Mongoliet på film – foredrag, storfilm og skæve prisbelønnede dramaer

Unikke prisbelønnede film 14.-30. august.

Cinemateket viser fra den 14. august en unik serie med mongolske film. Du tror det er løgn, men fra Mongoliet er der i en årrække kommet både prisvindende dramaer og fremragende, humoristiske hverdagsskildringer, der ofte blander fiktion og dokumentar på en engagerende og effektfuld måde

Konsul Søren Haslund-Christensen introducerer Oscar-nomineret actiondrama
Fredag den 14. august kl. 18.45 åbner den mongolske konsul i Danmark, Søren Haslund-Christensen serien, og giver det farverige Oscar-nominerede actiondrama 'Mongol' et par ord med på vejen. Og torsdag den 20. august fortæller lektor Ole Bruun om ’Det moderne Mongoliet’ fulgt af dokumentarfilmen ’The Wild East – portræt af en storbynomade’.

Otte film med stor indlevelse
Storslåede, vidstrakte stepper og et mægtigt himmelhvælv udgør det narrative bagtæppe for de senere års mongolske film, der formidler landets rige, traditionelle nomadekultur med stor indlevelse. Et vigtigt tema i filmene er, hvordan denne kultur er truet af den moderne verden, som holder sit indtog på de store stepper og i de farverige jurter (telte lavet af dyreskind).

Her kan du læse mere om serien Mongoliet på film - 8 titler + månedens film 'Tulpan' - vises 14.-30. august.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 33 74 34 12. Online bestilling på cinemateket.dk.