Musikalske højdepunkter i billedform

SOUND&VISION. Igen i år serverer CPH:DOX en perlerække af musikfilm, der giver plads til såvel de skæveste toner som de mest krøllede, musikalske begavelser.

Dokumentarfilm om musik er en genre, der har vind i sejlene i disse år. Og på DOX kan man opleve et udpluk af de allerbedste fra årets høst.

Tæt på
Man kan møde et ægte kuld Madchester-lømler, når instruktøren Shane Meadows (’This is England’) tager på genforenings-tour med The Stone Roses. Med filmen ’The Stone Roses: Made of Stone’ følger vi bandet og dykker ned i deres omtumlede fortid. Attituden er som altid flabet og hittene syregrønne.
Fredag 8. november kl. 21.30.

Filmen ‘Good Ol’ Freda’ er et overrumplende portræt af The Beatles fortalt af… bandets sekretær. Freda Kelly tilbragte 11 i år orkanens øje under Beatlemania, som lige dele loyal ansat og hengiven fan. En film, der giver en helt ny vinkel på The Fab Four.
Lørdag 9. november kl. 19.15 og søndag 17. november kl. 19.15.

Særlige soundtracks
Flere film på årets DOX har – uden direkte at omhandle musikalske fænomener – et stærk musikalsk stempel i form af et bemærkelsesværdigt soundtrack. Eksempelvis filmen ’The Stuart Hall Project’, om den jamaicanske kulturkritiker Stuart Hall, som er smukt fortalt til tonerne af Miles Davis.
Mandag 11. november kl. 19.15.

’The UK Gold’ er nomineret til DOXs spritnye ’F:ACT AWARD’, der gives til kritisk og dybdeborende journalistik. Filmen blotlægger, hvor stor en skatteunddragelse, der faktisk finder sted under finansverdenens fernis. De kritiske billeder er alle flankeret af et helt nyt soundtrack af Thom Yorke fra Radiohead.
Fredag 15. november kl. 17.30. Tid: Torsdag 7. november til søndag 17. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12