Musikpolitisk disputs – Paul Simons Graceland genbesøgt

POPPERLER. Paul Simons album ‘Graceland’ er fyldt til randen med hits, men pladens verdensmusikalske rødder delte også vandene og satte ild til en heftig debat om rockmusikkens rolle som politisk talerør. Fredag 25. oktober genbesøger vi Simons klassiker.

Med ’Under African Skies’ sætter vi den visuelle pick-up i Paul Simons album Graceland, der i 1986 forførte adskillige musikelskere verden over med sine melodiøse kompositioner, men som også skabte et intenst politiske efterspil. Albummet blev blandt andet indspillet i Sydafrika, og kunne en kunstner sådan bare komme og postulere kunstnerisk frizone i et land ramt af diverse politiske embargoer?

I anledning af 25-årsdagen for ’Graceland’s udgivelse, vender Paul Simon tilbage til Sydafrika for at give en koncert med sit gamle hold af musikere og for at få bilagt sin årelange, ufrivillige strid med en række sydafrikanske anti-apartheid aktivister. Igennem denne rejse går filmen helt tæt på tilblivelsen af det millionsælgende album.

Simon får kigget ikke så få spøgelser i øjnene og undervejs sætter instruktør Joe Berlinger miseren i relief med klip til de oprindelige Graceland-koncerter og interview med musikalske notabiliteter som Quincy Jones, Harry Belafonte, Paul McCartney og cross-over-kollegaen David Byrne.

Der er bar og dj inden filmen fra kl. 20.00. ’Under African Skies’ begynder kl. 21.30.

Tid: Fredag 25. oktober kl. 21.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12