Ny dokumentar om Montmartre i blå toner

Tre premiere-visninger af Christian Braad Thomsens nye dokumentarfilm om Montmartres blomstrende jazz-scene i 1960'erne. Introduktion ved instruktøren onsdag den 5. oktober.

Christian Braad Thomsens nye dokumentar, Blues for Montmartre, er på en og samme tid en munter historie om spillestedets vitale rammer for jazzens udfoldelse og en tragisk skæbneberetning om de mange sorte amerikanere, der fandt tiltrængt ro og adspredelse fra problemerne med racisme og narkomisbrug i hjemlandet.

Montmartre positionerede sig ret enestående ved, at man den ene uge kunne opleve en af jazzens grundlæggere, George Lewis, den næste en mainstream-musiker som Stan Getz, og den næste igen avantgardisten Albert Ayler. For mange, herunder en ung Braad Thomsen, var Montmartre en blanding af dagligstue og jazzuniversitet. Instruktøren har opstøvet værdifuldt arkivmateriale og optaget muntre og vemodige anekdoter med Montmartres grundlæggere, Anders Dyrup og Herluf Kamp Larsen, jazzkritikerne Torben Ulrich og Henrik Wolsgaard-Iversen, fotografen Jørgen Bo og musikerne Bo Stief, Alex Riel, John Tchicai, Marilyn Mazur og Jan Kaspersen.

Filmen vises på følgende dage:

Onsdag den 5. oktober, torsdag den 13. oktober og søndag den 23. oktober.

Christian Braad Thomsen introducerer selv visningen den 5. oktober, og efter forestillingen serveres et glas vin.

Pressen skriver:

... Braad Thomsen besynger det hedengangne sted på en meget personlig måde, og hedengangent er det i øvrigt, idet filmen netop tydeliggør for os, der kender 'Det Nye Montmarte', at det 60'er-bohemiske er borte for at blive borte - og for at blive besunget. - Peter H. Larsen, Information.

"Hvis man er til jazz, gerne vil have større indsigt i jazz eller er historieinteresseret, er dokumentaren Blues for Montmartre en fin film." ★★★★ - Jan Schmidt, www.onfilm.dk