Ny tysk film – maratonløber, bankrøver og endorfin-junkie

Tysk Filmaften med intelligent kup-film om fænomenet Rettenberger: En elitemaratonløber, der røver banker som en del af sit træningsprogram. Fredag den 19. november med introduktion af filmens manuskriptforfatter Martin Prinz, der efter filmen besvarer spørgsmål i selskab med filmkonsulent Steen Bille.

Sjældent er en forbryder blevet beskrevet så genialt som i tyske Benjamin Heisenbergs intelligente kup-film 'Der Räuber'. Filmen er baseret på historien om elitemaratonløberen Johann Rettenberger, der røvede bank efter bank i oplandet omkring Wien.

De mange penge, Rettenberger - med op til tre røverier om dagen - får tilranet sig, interesserer ikke den stålsatte bankrøver. Han skubber blot udbyttet ind under sengen og fortsætter ufortrødent til næste bank.
Hans formål med røverierne er ikke berigelse, men i stedet at få pulsen derop, hvor kroppen udskiller sin egen belønning. Se 'Der Räuber' (2010) fredag den 19. november kl. 19.00.

Det næste kick.

Instruktør Benjamin Heisenberg er først og fremmest fascineret af fænomenet Rettenberger og afholder sig fra psykologiske forklaringer. Han følger den usædvanlige bankrøver på klods hold - fra han første gang bliver løsladt fra fængslet til han endelig bliver afsløret. Herefter følger en mere end tyve minutter lang, eminent eksekveret sekvens, hvor Rettenberger forsøger at løbe fra Wiens samlede politikorps. 'Der Räuber' er et intenst studie af en endorfin-junkie på evig jagt efter næste kick.

Filmen introduceres af manuskriptforfatter Martin Prinz, der svarer på spørgsmål i samtale med filmkonsulent og manuskriptforfatter Steen Bille.