Old school sci-fi horror – med valg-øl i pausen

PSYCH-OUT! Hold alternativ valgaften med Michael Manns 80'er kult-mashup 'The Keep' på knitrende celluloid - fulgt op af retro-sci-fi bastarden 'Beyond the Black Rainbow' – ligeledes på strimmel. Med pausegrammofon og kolde valg-øl. Torsdag den 18. juni kl. 19.00.

Cinematekets kultfilmbiograf byder torsdag den 18. juni på to sci-fi-perler, hvor lyd og billedæstetik går op i en højere enhed, nemlig Michael Manns sjældent viste 'The Keep' fra 1983 på knitrende celluloid fulgt op af den psykedeliske retro-bastard 'Beyond the Black Rainbow' (2010). Sidstnævnte udspiller sig netop i et futuristisk 1983 og har visuelt afsæt i Manns modernistiske 80'er look - og så vises den naturligvis ligeledes på strimmel.

'The Keep' 

I 'The Keep' bliver en deling tyske soldater bliver sendt dybt ind i de rumænske bjerge for at bevogte en gammel borg. Deres grådighed sætter en ældgammel, eddikesur dæmon fri fra sit fængsel - med død og blodig lemlæstelse til følge. Og så skal der mere end almindelig damage control til for at få tingene nogenlunde på plads igen. Krigsfilm møder sci-fi møder horror i en sag, der både er løssluppen og hallucinatorisk - og oven i købet svøbt i et pulserende soundtrack fra de elektroniske pionerer Tangerine Dream.

'Beyond the Black Rainbow'

I et quasi-futuristisk paranoiasamfund, hvor Reagan stadig er ved magten, udfører en sadistisk doktor i 'Beyond the Black Rainbow' psykokinetiske eksperimenter på en bedøvet pige i et glasbur. Hendes eneste chance for fri vilje er flugt. Referencen til Michael Mann er oplagt, men også til horror-mestre som Argento, Cronenberg og Kubrick samt til film som 'THX 1138' og andre herligheder af samme skuffe. Retro og futuristisk på én og samme tid. En hypnotisk feberdrøm, der bare skal ses på det store lærred - på 35mm.

Rejsegrammofonen snurrer før og mellem de to film. Og som altid er der kolde øller for kolde kontanter i køleboksen.

Tid: 18. juni kl. 19.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412