Oplev DMA-vindere i avantgarde-musikfilm

SANSEBOMBE. Deres debut-album vandt en Danish Music Award, og live høster Sekten store anmelderroser. Nu har du mulighed for at opleve premiere på avantgarde-kollektivets 'Klubbhus'. Efterfølges af intimkoncert og et glas vin. Torsdag den 2. februar kl. 20.00.

Torsdag den 2. februar blænder Cinemateket op for en unik totaloplevelse, når Sekten præsenterer 'Klubbhus' - en usædvanlig hybrid mellem film, musikvideo og performance. Som ekstranummer vil medlemmer af Sekten desuden fremføre en improviseret intimkoncert efter premieren på 'Klubbhus', mens vi byder på et glas Malbec.

Bevæbnet med krystalservice og franskbrød

Tag noget æstetik og charme fra Nils Malmros' 1950'er-univers. Tilsæt noget borgerskabs-satire i salig Buñuels ånd. Og slip et hypermusikalsk særlinge-kollektiv fra Sverige, Norge og Danmark løs inden for den ramme – bevæbnet med jazzens og rockens basisinstrumenter foruden rød saft, krystalservice, glaskugler og franskbrød. Så har man en idé om, hvad ensemblet Sekten byder på i værket 'Klubbhus'. Bag filmens lige så legesyge billedside står instruktøren Sofie Tønsberg, hvis dokumentar-afgangsfilm fra Den Danske Filmskole blev tildelt fem stjerner i Politiken.

Prisvindende performere

Sekten vandt en Danish Music Award for deres debutalbum 'Annars är det tyst' fra 2006 og har siden da udgivet det anmelderroste album 'Mägtiga Vingar'. Sekten har gennem et lille årti undersøgt og forfinet en meget performance-orienteret koncertform, hvor publikum bl.a. er blevet bedt om ikke at klappe mellem numrene, men i stedet ringe med næsten uhørlige mini-klokker. Det er magien i mellemrummene og den improvisatoriske energi, der er i centrum – og den intensitet er fanget perfekt ind i filmen 'Klubbhus'.

Om en tidligere koncert på Spot-festivalen skrev Gaffa: "Kompetencen musikerne imellem var i top. Som børn med kasser fulde af blandet fyrværkeri og godt sigte holdt de det triveligt kaotiske blødt i ave."
- Jan Jørgensen, Gaffa ★★★★★

Om Sektens seneste udgivelse, 'Mäktiga Vingar' fra 2009, skrev Soundvenue: "Vokaler og instrumenter lyder som en håndfuld gummibolde, der fyres rundt i et lille rum, indtil de aftager i styrke. Udover musikalsk rigdom er Sekten nemlig også i besiddelse af en humor, der tillader kryptiske indfald, der leder tankerne hen på Frank Zappa."
- Björn Lydén, Soundvenue ★★★★

Kom og bliv vidne til et sandt sansebombardement, når Sektens energi spreder sig fra det hvide lærred.

Premieren på 'Klubbhus' arrangeres i samarbejde med pladeselskabet ILK.

Tid: Den 2. februar kl. 20.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412