Oplev 'Purple Rain' på det store lærred

HYLDEST TIL HANS LILLA HØJHED. I maj måned mindes Cinemateket det musikalske ikon Prince med tre visninger af rockfilmen 'Purple Rain', hvis klassikerstatus ikke mindst skyldes det Oscar-belønnede soundtrack og en udødelig titelsang. 80'erne vækkes til live i en film, hvor hyperromantisk æstetik og et outreret persongalleri hvirvler sig om det ubestridte centrum, Prince. 

Det kom som et chok, da rockgiganten Prince Rogers Nelson den 21. april blev fundet død i sin Paisley Park-ejendom i Minneapolis. Med ham mistede vi endnu en stilskabende musikalsk mester, som fra slutningen af 1970'erne og karrieren igennem lærte hele verden noget om, hvordan køn, race og musik kan forenes. Og som med hovedværket 'Purple Rain' fra 1984 – udsendt som film samme år – smukt og ubesværet fik rock, funk og pop til at gå op i en højere enhed i fortællingen om en ung stjernes kvaler med kærligheden og eksistensen på sin vej mod berømmelsen. 

En signatur fra 80'erne

'The best rock movie ever made … period!'. Kultinstruktør Quentin Tarantino er ikke I tvivl om, hvad han mener om 'Purple Rain'. Filmen er under alle omstændigheder en signatur fra 80'erne og en behørig reference for alle, der interesserer sig for pop- og rockmusik. Prince står som det ubestridte centrum i denne på én gang unikke som tidstypiske rockfilm. Hyperromantisk æstetik, absurde intriger og et udknaldet persongalleri præger fortællingen om et musikalsk talent, der på halsbrækkende vis forsøger at balancere en karriere i amokløb med tiltrængt ro på hjemmefronten. Filmen har ikke mindst opnået klassikerstatus takket være dens Oscar-belønnede soundtrack - ført an af den udødelige titelsang.

Cinemateket mindes Prince med tre visninger af den restaurerede og remastererede version af 'Purple Rain' 10., 17., og 24. maj.

Tid: 10. maj 2016 - 24. maj 2016  Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Tlf. 33 74 34 12 eller Cinemateket.dk