Original dokumentarfilm får musikalsk live-akkompagnement

PORTRÆT. Den anerkendte danske dokumentarist Michael Madsen har skabt en personlig portrætfilm om komponisten Niels Rønsholdt. Onsdag 25. september sætter ensemblet SCENATET Rønsholdts egen musik til filmen.

Den danske instruktør Michael Madsen har tidligere gjort sig bemærket med særegne produktioner som samtidsdokumentaren ’The Average of the Average’ og undergangsfablen ’Into Eternity’.  Med sin seneste film ’Niels Rønsholdt’, om komponisten af samme navn, har Madsen skabt en overrumplende og stum portrætfilm, der bogstavelig talt kommer helt tæt på sin hovedperson.

Med et kamera fastspændt på Rønsholdt følger vi hans dagligdag – både professionelt og privat. Vi ser hans færden i lufthavne, koncertsale og på gaden, og filmen tegner et portræt af en ung og vital komponist, der bevæger sig naturligt mellem verdens kunstmetropoler som London og New York. Men samtidig viser filmen netop også Rønsholdt i det helt nære og intime liv. Filmens målsætning har været at gøre Rønsholdts abstrakte musik konkret og virkelighedsnær – som en indgang til et ellers kompliceret værk.

Til filmens premiere den 25. september i Cinemateket vil visningen inkludere dele af dette musikalske værk – og altså ikke gå lydløst hen, selvom filmen er stum. Det er kunst- og musikensemblet SCENATET, der fremfører Rønsholdts egen musik live til billederne og dermed skaber et kunstnerisk portræt for både øjet og øret.

Tid: Onsdag 25. september kl. 21.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12