Over 3.000 mennesker i Cinemateket til Kulturnatten

CINEMATEKET. Mere end 3.000 mennesker lagde vejen forbi Cinemateket på Kulturnatten, hvor særligt plakatmaskinen, special effects-sminken og Wikke & Rasmussen-sing-along trak lange køer. Se stemningsbilleder fra aftenen.

Mere end 3.000 mennesker besøgte Cinemateket på Kulturnatten fredag, hvor Cinematekets plakatmaskine lige som i fjor var aftenens store hit. Der blev trykt over 250 plakater, svarende til én plakat i minuttet hele aftenen, hvor køen syntes uendelig helt frem til lukketid. 

Det samme gjaldt traditionen tro special effects-mageren Janus Vinthers make-up-bord, hvor massevis af børn og barnlige sjæle blev udstyret med klamme sår og monstersminke, før de bevægede sig videre ud i natten - eller gik i kælderen for at lære seje stunttricks. 

I Bio Asta sang både børn og forældre af hjertens lyst til Wikke & Rasmussens sing-along, som var arrangeret i samarbejde med PIX/BUSTER. Mange prøvede at lave deres egen biljagt i det mobile bilstudie i Cinematekets kælder, hvis de da ikke valgte at battle mod venner og familie i filmquiz-maskinen. 

Og så var fredag den 14. oktober aftenen, hvor den nye spindeltrappe fra foyer til Cinematekets bibliotek for alvor blev taget i brug og gav direkte adgang til at se en film i Videoteket eller kigge på gamle filmprogrammer, stills og plakater.

OBS: Plakatmaskinen står til fri afbenyttelse hele året rundt, så kom endelig forbi og prøv den, hvis du ikke fik chancen fredag. Det koster 20 kroner at få printet sin plakat.

Se stemningsbilleder fra aftenen herunder:

Kulturnat1

Kulturnat2

Kulturnat3

Kulturnat4

IMG_4000

IMG_4012

IMG_4082

IMG_4105

IMG_4153

IMG_4222

IMG_4228

IMG_4239