Påskeferie med fantasy-film for børn i alle aldre

FILM FOR HELE FAMILIEN. Tag børnene med i Cinemateket, når vi i påskeferien viser adventure- og fantasy-film for alle eventyrere.

Med Verdens Bedste Børnefilm byder Cinemateket hver måned på kvalitetsfilm for børn, unge og deres forældre - til en pris, hvor alle kan være med, nemlig blot 45 kr. per billet. I påskeferien rummer udvalget både klassikere og nye filmperler. 

Eksotiske universer, overnaturlige skabninger, det gode mod det onde og opsigtvækkende special effects. Adventure- og fantasy-genren har haft grænseløse udfoldelsesmuligheder gennem hele filmens historie. Dens eventyrlige universer har leveret underholdende input og stof til eftertanke for børn og voksne i mere end 100 år. Og med computerrevolutionen er det blevet muligt at frembringe alt hvad forestillingsevnen rummer på det store lærred. 

I påskeferien præsenterer vi en række adventure- og fantasy-highlights fra både før og efter den digitale tidsalder. Velkommen til en verden fuld af ældgamle sagn, animations-ekvilibrisme og fantasi i fri dressur – med visninger igennem hele påsken.

NB: De fleste af filmene i Verdens Bedste Børnefilm vises med dansk tale, enkelte med danske undertekster. Udvalgte titler kan ses helt frem til 29. maj. Hold i øvrigt øje med Børnebiffen – film for de mindste hver torsdag-lørdag (også i påsken).

Skærtorsdag 17. april

Påskeferiens første dag byder på Tim Burtons sprælske filmatisering af Lewis Carrolls evigt fortryllende ’Alice i eventyrland’. Filmen vises kl. 16.30 viser og der anbefales til børn fra 11 år. De små kan desuden se frem til et stykke dansk adventure-animation i verdensklasse, når vi viser Esben Toft Jacobsens ’Den kæmpestore bjørn’ kl. 14.15. Anbefales til børn fra 7 år.

Langfredag 18. april

Langfredag serveres en skøn blanding af fabelagtig nostalgi og nutidig Pixar-skønhed. Kl. 14.15 viser vi filmatiseringen af Astrid Lindgrens udødelige børnebog ’Mio min Mio’. En film der anbefales til børn fra 7 år. Senere på eftermiddagen er det den dobbelte Oscar-vinder ’Op’, der er på plakaten. Den kan ses af børn fra 6 år og vises kl. 16.30.

Lørdag 19. april

’Labyrinten til troldkongens slot’ er fuld af effekter, skarpe dialoger og et slot i midten af en kæmpe labyrint. En af de bedste spillefilmbedrifter fra Jim Henson (skaberen af The Muppet Show). Det er kl. 14.15. Filmen er anbefalet til børn fra 7 år.

Påskedag søndag 20. april 

Påskesøndag kl. 14.15 er der en ekstra chance for at se Tim Burtons ’Alice I eventyrland’ og så byder Børnebiffen på hele tre små Cirkeline-film.

Tid: Verdens Bedste Børnefilm 1. april – 29. maj inkl. påsken.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12