Psych-Out!: Mød sexploitation stjernen Christina Lindberg

Mød den svenske 'screen queen' Christina Lindberg i egen høje person, når hun introducerer to af sine bedste film til denne måneds Psych-Out! Torsdag den 7. april kl. 19.30.

Christina Lindberg gjorde svensk film fræk og farlig på det store lærred verden over i 70'erne, og hendes uskyldige ydre og veldrejede former gjorde hende til en international superstar inden for (s)exploitation-genren.

I 'Eksponeret' (1971) spiller den bare 21-årige Lindberg en nymfoman, der er splittet mellem sin søde kæreste og en galning ved navn Helge. Filmen veksler imellem drøm, erindring og virkelighed i en saftig blanding af socialrealisme og blød erotik. Filmen blev vist i Cannes og blev Lindbergs store internationale gennembrud.

'Anita – en ung nymfomans dagbog' (1973) holder, hvad titlen lover – og mere til. Anita er en 16-årig rebel, der efter en række lurvede affærer møder en langhåret boheme-psykolog (spillet af en ung Stellan Skarsgård), som kan kurere hendes ustyrlige sex drive; hun skal bare flytte med ham i kunstnerkollektiv! Det går selvfølgelig helt galt, og filmen kulminerer på det psyko-seksuelle overdrev med en afvisning af enhver borgerlig moral – så er De advaret.

NB: 'Eksponeret' vises på 35mm med let forståelig svensk tale uden undertekster (kopien er lidt slidt). 'Anita' vises på 35mm med engelske tekster.

Mellem de to film snurrer rejsegrammofonen i Asta Bar, hvor der vil være mulighed for at købe signerede dvd’er med Lindbergs film samt kolde øller.

Jack Stevenson, kultfilm-forfatter og ekspert i skandinavisk sexploitation-film, svarer på spørgsmål ifm. visningerne. Jack Stevenson inviterer desuden til reception for Christina Lindberg ved visningen af 'Maid in Sweden' i Husets Biograf, fredag den 8. april fra kl. 18.00.

Arrangeret i samarbejde med Station 16, filmklubben Loco Ono og CPH PIX.