Ros til 'Last Train Home' – Månedens Dokumentar

Cinemateket launcher det nye faste premiere-element Månedens Dokumentar med masser af anmelderroser: ”En af de sjældne film, det er umuligt at ryste af sig” – ”Mesterligt skruet sammen” – ”Enormt tankevækkende og følelsesaktiverende” – og ”Man kommer til at elske DSB”. Filmen vises i perioden 9.-15. september

'Last Train Home' er en bevægende film om kærlighed, afsavn og drømme og om de mørke sider af den kinesiske mirakel-økonomi. Den er vinder af hovedprisen på den anerkendte Amsterdam Film Festival (IDFA) samt pristager på en række andre internationale festivaler. Filmen, der vises i Cinemateket 9.-15. september, har fået følgende ord med på vejen af de danske anmeldere:

"Filmen rummer kolossale kontraster mellem rolig landskabelig skønhed og mareridtsagtige scener på overfyldte banegårde, hvor folk i dagevis har ventet på forsinkede tog. Man kommer til at elske DSB og Danmark i det hele taget, når man ser denne tankevækkende og bevægende film." - Ebbe Iversen, Berlingske Tidende (5 stjerner)

"kommer forbløffende tæt på hovedpersonerne (…) Mesterligt skruet sammen og giver en indsigt i den kinesiske kultur og psyke, som siger mere end adskillige tykke afhandlinger tilsammen." - Lars Movin, Information

"fascinerende og, for det meste, stilfærdigt bevægende indblik i virkeligheden bag den kinesiske økonomis succeshistorie" – Kim Skotte, Politiken (4 hjerter)

"Stærkt, smukt og dybt tragisk … 'Last Train Home' er en af de sjældne film, det er umuligt at ryste af sig.” - Didde Gaardsted, Onfilm.dk (6 stjerner)

"en enormt tankevækkende og følelsesaktiverende lagkagefilm, der med sine utallige lag kan nydes simpelt for sit rørende familieportræt eller mere bredt og tænksomt for sin præcise skildring af generationsforskelle i et land, der forsøger at være mere kapitalistisk vestligt end Vesten." - Morten Vejlgaard Just, Filmz.dk (5 stjerner)

"Filmen ikke bare har, men også giver indføling med den kinesiske mentalitet. Den præsenterer et land, der er ligeså splittet, som den familie, der portrætteres." – Caroline Livingstone, On-Z (4 stjerner)