Scenografi i høj klasse med levende musik

I ’Fra Piazza del Popolo’ vælter en flodbølge frem. Den får Tiberen i Rom til at gå over sine breder og river alt med sig. Da publikum ved premieren så de dramatiske scener, brød folk spontant ud i jubel, og gang på gang overdøvede bifaldet musikken. Da filmen var forbi, blev folk stående og klappede i flere minutter.
 
Carlo Jacobsen var manden bag filmens omhyggelige dekorationer. Arbejdet med flodbølgen havde taget ham tre uger og voldt ham mange spekulationer. Han var berømt i sin samtid og blev ofte omtalt som ’filmtroldmanden’ eller ’tusindkunstneren’.

Funky groves og foredrag


I 1919 indledte Carlo Jacobsen sit legendariske samarbejde med filminstruktøren A.W. Sandberg, og i 1925 førte det til filmatiseringen af Sandberg Vilhelm Bergsøes roman ’Fra Piazza del Popolo’. Filmen rummer banebrydende effekter for sin tid, og giver et fornemt indblik i Carlo Jacobsens sans for detaljer.

Cinemateket viser også en anden side af makkerparrets evner med den spændende thriller-komedie ’Nedbrudte nerver’ den 31. oktober kl 19.00. Med levende klaverakkompagnement. 

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.