Se en af årets danske film – med introduktion og instruktørbesøg

Søndag den 8. januar kl. 16:45 giver Cinemateket publikum en eksklusiv mulighed for at se eller gense en af de bedste danske film fra det forgangne år, det Robert-nominerede ungdomsdrama 'Frit fald'. Christian Monggaard, anmelder ved Information, vil introducere visningen i selskab med filmens instruktør, Heidi Maria Faisst. Medlemmer kan tage en ledsager med gratis.

Hvert år i januar beder Cinemateket en hjemlig filmkritiker udvælge højdepunkter i dansk film fra året, der gik. I år er turen kommet til Informations filmredaktør Christian Monggaard. Han har peget på syv film, der skilte sig ud fra mængden, men dog alle tog udgangspunkt i et fælles tema: Familien.

En af de syv film er ungdomsdramaet 'Frit fald', der er nomineret til seks Robert-priser, bl.a. i kategorierne årets børne- og ungdomsfilm, årets kvindelige hovedrolle og årets kvindelige birolle. 'Frit fald' er instrueret af et af dansk films store talenter, Heidi Maria Faisst, som tidligere har lavet 'Velsignelsen'. Christian Monggaard giver hendes nye film følgende ord med på vejen:

"Hvad sker der, når mor hellere vil være veninde for sin hormonforvirrede teenagedatter end mor? Det kan næsten kun ende galt, når moren samtidig lige er kommet ud af fængslet, hvor hun har afsonet en dom for narkohandel. Dygtige Frederikke Dahl Hansen spiller pigen Louise og Anne Sofie Espersen hendes uansvarlige mor, og Faisst har iscenesat med en sjælden fornemmelse for det unge menneskes turbulente følelsesverden."

Med sit valg af 'Frit fald' som en af årets danske film slutter Christian Monggaard sig til en enig anmelderskare. I Politiken begrundede Sophie Engberg Sonne sin tildeling af 5 hjerter med, at "'Frit fald' er en film, der holder sig fra at pædagogisere eller forklare på socialrealistisk vis. I stedet er den fortalt i et moderne formsprog og i et talesprog, der stiller sig på de unges side."

Tid: Søndag den 8. januar kl. 16:45.
Billetter: Kan bestilles online eller på tlf. 3374 3412. Medlemmer kan tage en ledsager med ganske gratis.

heidi maria faisst