Shanghai og Jerusalem

Kom til premiere på det roste familiedrama fra Shanghai 'Apart Together' med efterfølgende reception torsdag den 6. maj - Den Kinesiske Ambassade byder på et glas. Eller se Bille Augusts filmatisering af Selma Lagerlöfs 'Jerusalem' med introduktion af tidligere forstander for Grundtvig Højskole Erling Christiansen

'Apart Together' - Shanghai-drama

Kom til danmarkspremiere på Tuan Yuans 'Apart Together' (2010), der åbnede hovedkonkurrencen ved Berlin Film Festival i år. 'Apart Together' følger en tidligere Kuomintang-soldat og hans forsøg på genforening med kæresten, som han efterlod i Shanghai 40 år tidligere, da han måtte flygte med nationalisterne til Taiwan. Et varmhjertet familie-melodrama og en nostalgisk hyldest til det tabte Shanghai.

Torsdag den 6. maj kl. 19.15. Læs mere om 'Apart Together' og bestil billetter.

Den Kinesiske Ambassade byder efter filmen på et glas vin, og markerer hermed åbningen på Cinematekets serie 'Shanghai Dreams'. Syv film – dramaer og dokumentarer – om den vildvoksende megapol i anledning af EXPO Shanghai, der tegner til at blive den største verdensudstilling nogensinde.

Læs mere om Shanghai Dreams i Cinemateket i maj måned.

'Jerusalem' - Selma Lagerlöf-filmatisering

'Jerusalem' (1996) er Bille Augusts måske hidtil bedste film. 'Jerusalem' udmærker sig på flere områder. Den er så gedigent svensk i sin fotografering og personskildring, at den næsten gør en dansk tilskuer misundelig. Den er også et eksempel på en vellykket filmatisering af en seriøs roman. og endelig en indfølt skildring af et menighedsliv, der giver stof til eftertanke. 

'Jerusalem' viser, hvor "ægte kristen" en forførende vækkelsesmissionær kan virke på en gruppe uforberedte mennesker, der får stillet paradis – eller Jerusalem – på jord i udsigt. Tidligere forstander for Grundtvigs Højskole Erling Christiansen vil fortælle om de rigtige svenske pilgrimme og om Selma Lagerlöfs besøg på højskolen.

Torsdag den 6. maj kl. 20.00. Læs mere om 'Jerusalem' særarrangementet og bestil billetter.