Sherlock Holmes vender tilbage – ny film og stor serie

MÅNEDENS FILM i Cinemateket er 'Mr. Holmes' – en feel good-metadetektiv-perle, hvor den engelske stjerneskuespiller Ian Mckellen spiller på alle tangenter i rollen som en aldrende Sherlock Holmes. Se den varme og velspillede film i Cinemateket 21. april-1. maj, og oplev samtidig en stor retrospektiv serie med mesterskud fra hele mesterdetektivens 100 år lange filmkarriere.

"Det kan godt være, at Sherlock Holmes aldrig har eksisteret i virkeligheden, men 'Mr. Holmes' gør ham så gennemført menneskelig, at man forlader biografen med en følelse af, at man lige har set en biopic," skrev avisen Miami Herald om Bill Condons 2015-comeback til den britiske mesterdetektiv.

 
Ian Mckellen spiller en aldrende Mr. Holmes i denne feel good-film af samme navn – og dét i ordets allervarmeste betydning. Som New York Magazine udtrykker det: "Det er en fængende, lille fortælling, men det er mere end det. Et sted neden under filmens sammenfiltrede tidslinjer, halve begyndelser og falske spor ligger en vigtig sandhed om det uløselige mysterium, der hedder menneskesjælen."

'Mr. Holmes' vises som Månedens Film i april – spilleperiode 21. april – 1. maj – og er samtidig en del af Cinematekets store serie Sherlock vender tilbage, der vises i hele april-maj.

Mød Holmes-ekspert Palle Schantz Lauridsen

Tirsdag den 26. april kl. 19.00 introducerer Holmes-ekspert, filmkritiker og lektor ved Københavns Universitet og Palle Schantz Lauridsen de to sjældne stumfilm 'Sherlock Holmes i Bondefangerkløer' (1910) og ‘Sherlock Holmes' (1916) – den første produceret af Nordisk Films Kompagni som del af verdens første filmserie med den berømte detektiv, den anden mirakuløst genfundet af Cinémathèque Française i 2014 og herefter restaureret. Schantz Lauridsen, der blandt andet har skrevet bogen ’Sherlock Holmes i Danmark’ (2014), har været medkurator på serien Sherlock vender tilbage.

Også de danske anmeldere er begejstrede for 'Mr. Holmes'

"ENHVER seriøs sherlockianer må skynde sig at købe billet." Bo Green Jensen – Weekendavisen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ "Grib chancen med Cinematekets Sherlock Holmes-serie!" – Søren Vinterberg, Politiken

★★★★★ "Et virkeligt fascinerende tillæg til Sherlock Holmes-myten." – Per Juul Carlsen, DR Kultur

★★★★★ "Det er svært ikke at holde af 'Mr. Holmes'. Både som kreativt sidespring og intelligent metafilm." – Nicki Jensen, Moovy

★★★★★ – CPHCulture

★★★★ "'Mr. Holmes' er fyldt med masser af lækre godbidder og metareferencer for klassiske sherlockianere, og skal også nok også resonere med nyere fans af detektiven." – Signe Lilja, Nosferatu

★★★★ "En sikker sag. Ganske elementært." – Morten Vejlgaard Just, Filmz

★★★★ "Skuespil i topklasse" – Astrid Skov-Jakobsen, Cinemaonline

★★★★ – Jacob Wendt Jensen, Berlingske 

"En aldrende Sherlock Holmes prøver at huske sin sidste sag i Bill Condons mageløse nye film, ’Mr. Holmes’, der har en fremragende Ian McKellen i titelrollen." – Christian Monggaard, Information

Tid: 'Mr. Holmes' 21. april – 1. maj. Sherlock vender tilbage 16. april-31. maj.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400