Søndagsmatiné – 'Dancer in the Dark' som opera

Mød komponisten Poul Ruders, når Cinemateket blænder op for en digital version af operaen 'Selma Jezkova', baseret på Lars von Triers film 'Dancer in the dark'. Søndag den 5. juni kl. 14.00.

Kun én mangel ved Triers film

"Uhyre talentfuld og dristigt fantasirig", sådan bliver den verdenskendte komponist Poul Ruders beskrevet af en anmelder på The New York Times. Om baggrunden for, at han har omskabt Lars von Trier's film 'Dancer in the Dark' til operaen 'Selma Jezková', siger Ruders selv:

"Da min kone og jeg efter at have set filmen vaklede ud af Dagmar Teatret, tåre-blændet og omgivet af andre snøftende biografgængere, sagde jeg: "Der er kun én ting i vejen med den film, og det er, at den ikke er en opera af mig!""

Mød Poul Ruders

Poul Ruders introducerer operaen og svarer på spørgsmål, når Cinemateket den 5. juni præsenterer en digital version af premiereforestillingen, iscenesat af Kasper Holten og med libretto af Henrik Engelbrecht og scenografi af Christian Lemmerz.

Det krævende titelparti bliver sunget af Ylva Kihlberg, til hvem Poul Ruders dedikerede rollen. Michael Schønwandt står i spidsen for Det Kongelige Kapel, som Ruders her har nedtonet til en orkesterbesætning på 33 musikere.'Selma Jezková' er komponeret i en ouverture og fem scener og fokuserer på selve tragedien om den tjekkiske immigrant, der ofrer sig for at sikre penge til sin søns øjenoperation. Arrangementet er kommet i stand i samarbejde med Dacapo Records.

Kom til søndagsmatiné den 5. juni kl. 14.00 og mød et af Danmarks helt store opera-navne. Bestil billet hér.

Læs publikumsanmeldelser, og se videoer af operaen på Det Kongelige Teaters hjemmeside.