Søndagsmatiné: Robert Schumann

Schumann var gal, genial, depressiv, alkoholiker og en kæmpe musikalsk begavelse. Søndagsmatiné fejrer den 13. juni komponisten i musik og tale. Koncert- og musikoptagelser med kunstnere som Fischer-Dieskau og Berman kædet sammen af foredrag. Efterfulgt af et glas vin i Asta Bar.

Død på sindssygehospital


Den tyske komponist Robert Schumann kan ses som selve definitionen på den romantiske kunstner. 46 år gammel døde Schumann på et sindssygehospital i Endenich med sin hustru Clara Schumann ved sin side. Han var manden bag en imponerende række kompositioner, som næsten alle er i en kategori for sig. Mest kendt er klavercyklussen ’Kinderszenen’, fire symfonier, violin- og klaverkoncerten samt omkring 250 sange (bl.a. cyklussen ’Dichterliebe’).

Var Schumann gal eller genial? Sikkert begge dele. I hvert fald var han hypokonder, depressiv, alkoholiker, manisk og en stor begavelse, ikke bare som pianist og komponist, men også som litterat. I ægteskabet med Clara Schumann ”producerede” han desforuden otte børn.

200-års fødselsdag


I anledning af Schumanns 200-års-dag fejrer vi komponisten i musik og tale søndag den 13. juni kl. 14.00. Eftermiddagen vil bestå af koncert- og musikoptagelser med kunstnere som Dietrich Fischer-Dieskau og Lazar Berman, og den kædes sammen af ph.d. i musik og filosofi Eva Maria Jensen (som nogle vil huske fra Søndagsmatinéen i februar, hvor hun fortalte meget levende om Chopin).

Eva Maria Jensen har undervist på Musikvidenskabeligt Institut. Hun er foredragsholder og skribent samt udøvende organist og pianist.

Efter arrangementet byder Den Tyske Ambassade på et glas vin i Asta Bar.