'Still Walking' - Månedens Film

Månedens Film i Cinemateket i april er stor filmkunst med små midler i følge de danske filmanmeldere.

’Still Walking’ af den japanske instruktør Hirokazu Kore-eda (der stod bag roste værker som ‘Nobody Knows’ og ‘Mellem liv og død’) kan ses i Cinemateket i dagene 1.-11. april.

’Still Walking’ er et intenst bitter-sødt drama, der følger familen Yokoyama over et enkelt sommerdøgn. Vi er med til den årlige mindedag for den ældste søn, Junpei, der druknede 15 år tidligere efter at have reddet en lille dreng. Filmens tone er let og humoristisk, men i løbet af dagen og aftenen pibler konflikterne frem, og vi er vidne til alt det, der forener og splitter familiemedlemmerne.

Her er et udpluk af filmens anmeldelser:

”et rent triumftog af fabelagtig filmkunst, der udspiller sig i de sparsomme værelser, og man kan ikke være andet end duperet over den totale uforcerede hjertelighed, som Hirokazu Koreeda udviser med filmen”
Søren Ildved, Filmz (6 stjerner)

”Film med sådan en dybde og kompleksitet er sjældne, og når Still Walking samtidig er en stilistisk perle, har vi med stor filmkunst at gøre.”
Mads Suldrup, On-Z (5 stjerner)

”små midler kan skabe store oplevelser … Kort sagt: småt er godt. Rigtig godt endda.”
Peter Albrechtsen, Ekstra Bladet (5 stjerner)

”Generationer mødes, og bevægende musik opstår i det smukt neddæmpede japanske komedie-drama”
Morten Piil, Information

”stor billedskønhed”
Sophie Engberg Sonne, Politiken (4 hjerter)

”vækker til eftertanke”
Ann Lind Andersen, Berlingske Tidende (4 stjerner)

”den fuldstændige modsætning til en amerikansk familiesoap … stille, underspillet og antydende … om almindelige mennesker og deres liv”
Per Juul Carlsen, Filmland  (4 pile)