Sundance-vinder rammer lige i hjertet

PRISVINDER. "Du vil blive ramt af en mavepuster." Det hjerteskærende kærlighedsdrama 'Like Crazy' er Månedens Film. Nyd den dobbelte Sundance-vinder den 7.-17. juni.

"En forbavsende original, ærlig og dybfølt kærlighedshistorie," konkluderede New York Times om 'Like Crazy', der skildrer et altopslugende og turbulent kærlighedsforhold.

Sundance-darling

Drake Doremus' film var det helt store samtaleemne på sidste års Sundance Film Festival og hjemtog både festivalens hovedpris og prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Felicity Jones er bedårende som den unge britiske Anna, der studerer journalistik på et college i Los Angeles. Her møder hun den designstuderende amerikaner Jacob (Antor Yelchin). De to unge nærmer sig hinanden via deres fælles begejstring for Paul Simons album 'Graceland', og de forelsker sig hovedkulds.

Kærlighed per langdistance

Da Annas visa udløber, beslutter hun sig for at blive i USA, men efter et besøg i England bliver hun nægtet indrejsetilladelse, fordi hun har forbrudt sig mod visareglerne. Det bliver derfor kærlighed per langdistance for Anna og Jacob.

Deres liv er domineret af korte euforiske genforeninger og bittersøde goodbyes, og Jennifer Lawrence ('Winter's Bone') er overbevisende som pigen, der kommer på tværs. Hvor længe kan man opretholde kærligheden på de betingelser?

Den danske presse skriver bl.a.:

"Du vil blive ramt af en mavepuster - lige i hjertet."
 - Monica Scane, Cinemaonline.dk ★★★★★★

"Tør tage fat på kærlighedens styrke og skrøbelighed med en ærlighed, som er sjælden på det store lærred."
 - Christoffer Østergaard, OnFilm.dk ★★★★★

"En uhyre realistisk film, hvor de to unge hovedrolleskuespillere giver sig fuldt ud."
 - Kim Skotte, Politiken ♥♥♥♥

"Et strålende eksempel på, at man ikke altid har brug for astronomiske budgetter for at fortælle vedkommende historier."
 - Louise Kidde Sauntved, Berlingske ★★★★

Husk, at den første visning som altid er gratis for medlemmer.

Tid: 7.-17. juni kl. 19.15, tirsdag den 12. kl. 21.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412