Superstjernen Crawford forgyldt og Rukov & Leth i samtale i Filmhuset

Vi starter november op med to gode arrangementer i Filmhuset. Torsdag den 4. november kan du opleve Joan Crawford fortolket i smykker, når der er fernisering på smykkeudstillingen 'Joan Crawford - With love from BILLGREN & BIZZARRO', samme dag kan du overvære Jørgen Leth og Mogens Rukov i dialog ved Filmhusets Film- & Boghandel.

Joan Crawford – stjernen og smykkerne

Oplev moderne smykkekunst iscenesat i bedste Joan Crawford-stil i udstillingen 'Joan Crawford - With love from BILLGREN & BIZZARRO'. De to smykkedesignere Louise Billgren og Christina Bizzarro har taget divaen under kærlig behandling; spiddet skoene, forgyldt curlerne og strammet perlehalsbåndet. Udstillingen byder blandt andet på smækkys i sølv og guld, øreringe, der hvisker elektroniske søde ord og armbånd i sæbe. Der er fernisering den torsdag den 4. november kl. 17.00., og udstillingen varer november ud.

Der meget mere Crawford i Cinemateket i november. I dagene 17.–30. november viser vi 7 filmklassikere med Joan Crawford på rollelisten. Den 25. november kan du blandt andet være vidne til en splittet Joan Crawford i ægteskabsforviklinger til halsen i 'Daisy Kenyon' med introduktion af den amerikanske forfatter Donald Spoto.

Portræt af dansk films grå eminence

Ved Filmhusets Film- & Boghandel kan du onsdag den 4. november kl. 16:30 opleve Mogens Rukov og Jørgen Leth i samtale. Leth interviewer Rukov i anledning af udgivelsen af Marcus Aggersbjergs bog: 'Rukov – et portræt'.
I bogen skildres hovedpersonen gennem samtaler med ægtefællen og billedkunstneren Vibeke Tøjner og filminstruktørerne Per Fly og Ole Christian Madsen. Bogen kredser om filmen, kunsten, rejserne, kvinderne, men også om fremmedfølelsen, ensomheden og døden. I november kan Cinematekets medlemmer erhverve bogen til en ekstra fordelagtig pris.

NB: Vi har tidligere meldt ud, at Joan Crawford-smykkeferniseringen er fredag den 5. november. Vi beklager fejlen - Ferniseringen er torsdag den 4. november kl. 17.00