Sydende trip-film fra 60'erne og 'Metropolis' med ny musik

Oplev stumfilmmesterværket 'Metropolis' (1927) i nyrestaureret udgave med livemusik af Søren Balsner fra Carpark North og se tidskapslen 'Psych-Out' (1968) for første gang på stort lærred.

’Psych-Out’ – syre, bad trips og Jack Nicholson med hestehale

Stop stærk tobak i piben og kom til åbning af Psych-Out!-biffens efterårsprogram med kultklassikeren fra 1968, der lægger navn til Cinematekes faste månedlige genrefilmsklub. I morgen, torsdag den 18. august kl. 21.00. Filmen har ikke før været præsenteret i dansk biografsammenhæng. Grib denne enestående chance for at se den på stort lærred.

’Psych-Out’ regnes af mange for sentressernes mest fascinerende syrefilm. En psykedelisk tidskapsel med en purung Jack Nicholson med hestehale på rollelisten, fyldt med skønne hallucinatoriske øjeblikke og bad trips – samt et sydende soundtrack med hits fra hjernevridende fuzz heads som The Strawberry Alarm Clock og The Seeds. Før og efter filmen kan du købe kolde øller for kolde kontanter og lytte til plader på rejsegrammofonen i Filmhusets mobile bar.

’Psych-Out’ - torsdag den 18. august kl. 21.00.

’Metropolis’ møder Carpark North– poleret stumfilmperle med ny musik

I aften er der imidlertid allerede en lyd-og-billed-lækkerbisken på programmet, når vi præsenterer den nyrestaurerede og forlængede udgave af ’Metropolis’ (1927). Søren Balsner fra Carpark North spiller live til Fritz Langs stumfilmmesterstykke kl. 21.15. Fremtidsgyseren, der havde premiere i sin istandsatte udgave på Berlinalen sidste år, er 25 minutter længere og smukkere den oprindelige version.

’Metropolis’ med livemusik ved Søren Balsner fra Carpark North - onsdag den 17. august kl. 21.15. Filmen vises igen tirsdag den 30. august kl. 18.30 med klassisk klaverledsagelse af Ronen Thalmay.