Syv klassiske danske dokumentarfilm med introduktion


Søndag d. 23. april kl. 14.00 kan du opleve syv danske dokumentarfilm fra 1940'erne i Cinemateket. Vi viser blandt andre "Brunkul", "Skoven" af Theodor Christensen, "Kornet er i fare" og "Spild er penge" af Ole Palsbo.

Det gjaldt om at få produceret så mange kortfilm som muligt under besættelsen. Besættelsesmagten havde indvilliget i, at dansk producerede kortfilm kunne få ret til at indgå som forfilm i biograferne. Der var dog stadig streng censur, men bag indpakningen af lyd og billeder kunne der, som i "Kornet er i fare", være gemt en dansk indforstået humor. En humor, der gjorde livet lidt sjovere i en ellers svær periode i Danmarks historie.Introduktion ved Palle Bøgelund PettersonMagister i filmvidenskab og Ph.D. stipendiat Palle Bøgelund Petterson vil være til stede ved visningen og holde en introduktion til serien og et kort oplæg til de enkelte film. Bagefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet starter kl. 14.00 og forventes at slutte kl. 15.45.Læs mere på: http://www.dfi.dk/cinemateket/Program/Seriebeskrivelse.htm?id=1949Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.