Take the Outdoor to the Indoor

D. .F.F. Danish Adventure Film Festival er for alle, der elsker naturen, adrenalinsuset, spændingen, adventure-sporten, flotte billeder og ikke mindst en god fortælling. Alle kategorier inden for adventure-genren er her: Ski, Mountaineering, Kajak & Surf, Klatring, Eventyr, Urban, MTB og Løb. De bedste film fra udlandet er krydret med en lang række danske produktioner. Mærk suset i Cinemateket 26.- 30. november.

Danish Adventure Film Festival viser fra den 26. til 30. november film for folk, i alle aldre, med eventyr i blodet. Danmarks eneste adventure-filmfestival har 18 år på bagen og er dermed en af Europas ældste af sin art. D.A.F.F. bygger på en drøm om at vise tidens mest spændende adventure- og rejsefilm i Danmark. Vi er taget jorden rundt for finde de allerbedste film, der giver netop det sug i maven, et ægte eventyr giver. Festivalens film dyster desuden om ni priser, der vil blive uddelt ved et AWARDSHOW lørdag den 29. nov. kl. 18.15.

Et udpluk af D.A.F.F.'s actionpakkede program

På ski over indlandsisen
'Sedna' er årets åbningsfilm på D.A.F.F. og et must-see for ski-elskere. Sedna er ifølge det grøndlandske sagn historien om gudinden for de grønlandske farvande, som forsvandt i havene efter en ond shaman havde starter en frygtelig storm. I filmen 'Sedna' følger vi en båd lastet med freeridere fra Frankrig og Schweiz, som går på opdagelse i Grønland med deres ski. Efterhånden som dagene går, indser de, at legenden om Sedna sandsynligvis er mere virkelige, end de tror.

'Sedna' vises onsdag den 26. nov. kl. 17.30.


Ekstrem klatring
’Cerro Torre – A Snowball’s Chance in Hell’ er en af de mest omdiskuterede klatrefilm i mange år. Klatringens wonderkid David Lama tager den umiddelbart umulige udfordring op og friklatrer op et af de sværeste bjerge i verden, Cerro Torre. Filmen går ud over det typiske fokus på teknik og psykisk egnethed, og handler i stedet om beslutsomhed, autencitet og at tage stilling til, hvad man tror på og ønsker at opnå. Filmen er som sådan meget mere end en klatrefilm. Det er en film, som har sat klatrehistorien i scene og åbnet op for diskussionen om, hvor tidens klatring er på vej hen.

’Cerro Torre – a snowballs chance in Hell’ vises onsdag den 26. nov. kl. 20.45 og søndag den 30. nov. kl. 16.30. På toppen
’The Summit’ vandt Sundance prisen for bedste film i 2013 og har vundet adskillige andre priser verden over. Filmen handler om en ekspedition i 2008 hvor 18 bjergbestigere nåede toppen af K2 – verdens anden højeste bjerg, som anses for at være et af de sværeste bjerge at bestige. 18 mand nåede toppen, 28 timer var 11 af dem døde. Ekspeditionen omtales for at være en af de mest brutale klatredage i historien. Mens de dræbte blev hyldet ved mindehøjtideligheder, var der også mange udefra, som fordømte bjergbestigerne og spurgte ind til hvorfor folk overhovedet er på det bjerg. 

’The Summit’ vises søndag den 30. nov. kl. 21.00.

Jeg er så glad for min cykel
Har freeride MTB nået sine grænser? Nej, siger Brandon Semenuk i filmen 'Rad Company', hvor en række af verdens bedste MTB-freeridere viser, hvor skabet for freeride MTB anno 2014 er. Vi snakker de bedste riders, de bedste filmfotografer kombineret med et enormt budget fra Red Bull. Spænd dig fast i sædet og kom med på MTB-tur.

'Brandon Semenuk’s Rad Company' vises lørdag den 29. nov. kl. 20.50 og søndag den 30. nov. kl. 20.30.

Billetpriser

Billetsalget er begyndt. Prisen er 70 kr. per film (dog 40 kr. for udvalgte film). Et rabatkort koster 210 kr. og giver adgang til fire film. Er du medlem af Cinemateket, kan du til alle ordinære D.A.F.F.-forestillinger i Cinemateket købe en billet til 45 kr.

Læs mere, se trailers og hold dig opdateret på adventurefilmfestival.dk og facebook.com/danishadventurefilmfestival

Tid: ’Danish Adventure Film Festival’. 26.-30. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34 12