Theodor Christensen og Cuba: Film, oplæg og debat

HAVANESER. Cinemateket viser dokumentar-maestro Theodor Christensens cubanske film 'Ella' og følger op med oplæg og paneldebat ved filmforsker Palle Petterson, instruktør Steen Dalin og Thedors søn, Søren Kai Christensen. Søndag den 18. marts kl. 16.30.

Theodor Christensen (1914-1967) var den vigtigste instruktør og teoretiker inden for dansk dokumentarfilm i 1940'erne, og han var genrens ukronede forkæmper gennem hele sit liv. Han var også kompromisløs i sin kunst, som han altid forsøgte at præge med sine ideologiske overbevisninger.

Arrangementet i Cinemateket sætter fokus på Theodor Christensens liv og præsenterer hans sjældne cubanske film 'Ella' (1964), der er et indfølt kollektiv-portræt af de cubanske kvinder.

Cuba blev kunstnerisk redningsplanke

Da Theodor Christensen rejste til Cuba første gang, var hans liv ren elendighed. Han fik ikke interessante opgaver herhjemme, og mange mennesker undgik ham, fordi han efterhånden var blevet meget besværlig at arbejde sammen med. Det skyldtes ikke mindst et overdrevent alkohol-forbrug. Cuba blev Theodor Christensens kunstneriske og menneskelige redning, og respekten for ham blev genetableret.

Theodors liv - tre spændende oplæg

Oplægsholderne er filmforsker Palle Bøgelund Petterson, der vil fortælle om de mindre kendte sider af Theodors liv og virke. Herefter vil Theodors søn, Søren Kai Christensen, berette om sit forhold til sin far og en rejse i farens fodspor til Cuba i 1970'erne. Endelig vil filminstruktør Steen Dalin redegøre for Theodors betydning for cubansk film og præsentere klip fra en film om Theodor Christensen på Cuba.

OBS: Der er rift om pladserne. Uafhentede billetter sælges 45 minutter før arrangementets start.

Tid: Søndag den 18. marts kl. 16.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412