Tysklands genforening 25 år

TYSKLAND EFTER MUREN. I samarbejde med Den Tyske Ambassade, Dansk-Tysk Selskab og Goethe-Institut Dänemark markerer Cinemateket torsdag den 1. oktober 25-året for den tyske genforening med to film, instruktørbesøg og reception.

Den 3. oktober er det officielt 25 år siden, at Tyskland blev genforenet. Cinemateket markerer ’Die Wende’ og viser Stefan Weinerts dokumentarfilm ’The Family’ og Andreas Dresens nye drama ’As We Were Dreaming.’ Mellem de to film byder Den Tyske Ambassade på forfriskninger i Asta Bar.

’The Family’ ('Die Familie') er en gribende dokumentarfilm, hvor familier til myrdede ved grænsen mellem Øst- og Vestberlin fortæller deres historier. En kvinde ved stadig ikke, hvad der skete med hendes søns lig, og en anden opdager for første gang fotos af sin døde far i Stasi-arkiverne. I en særlig hjerteskærende scene konfronterer sønnen til et af ofrene en tidligere østtysk grænsesoldat.

Filmens instruktør Stefan Weinert fortæller om arbejdet med filmen og interviewes af forfatter og formand for Dansk-Tysk Selskab, Steen Bille. Samtalen foregår på tysk med opsummeringer på dansk.

Torsdag den 1. oktober kl. 16.45.

Andreas Dresens film ’As We Were Dreaming’ ('Als Wir Träumten') er baseret på Clemens Meyers succesroman og følger en gruppe unge i østtyske Leipzig lige efter Murens fald. Filmen bevæger sig frem og tilbage mellem Polaroid-tintede tider før genforeningen, hvor den 13-årige hovedperson går på socialist-skole, og til de gråmelerede tidlige 1990’ere, hvor de unge forsøger at blive voksne i et land, de ikke føler sig hjemme i, og hvor de er lette ofre for stoffer og bandevold.

Torsdag den 1. oktober kl. 19.15.

Arrangementet er realiseret i samarbejde med Den Tyske Ambassade, Dansk-Tysk Selskab og Goethe-Institut Dänemark.

Tid: Torsdag den 1. oktober fra kl. 16.45
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.