Udstilling og forpremiere: PERSEPOLIS


Cinemateket indbyder alle interesserede til at gå på opdagelse i et tegnet univers, der har vakt stor opmærksomhed i både Mellemøsten og Vesten. Marjane Satrapis grafiske fortælling i flere bind 'Persepolis' er blevet en uventet bestseller og nu filmatiseret med stort held.

I anledning af den danske premiere på filmen udstiller Cinemateket en lang række billeder og arbejdstegninger fra filmen. Der er også læseeksemplarer af bøgerne og en portrætfilm om Marjane Satrapi.

Udstillingen er åbnet og løber til 4. november inden for almindelig åbningstid. Der er gratis adgang.

'Persepolis' er - ret så usædvanligt for en tegnet fortælling - selvbiografisk. Den beskriver Marjane Satrapis (f. 1969) egen barndom i Teheran, en tid præget af revolution og krig, og dernæst hendes tidlige voksenår i Wien - en tid, der mentalt var om muligt endnu mere turbulent. Det blev bl.a. hendes anden revolution - den seksuelle!

Filmen er ligesom bogen fortalt i en naiv, sort/hvid streg, men man skal ikke lade sig narre. 'Persepolis' er en til overflod moden film: skarp, rørende, tankevækkende, morsom, tragisk og frem for alt meget menneskelig.

I morgen, torsdag den 4. oktober, kl. 19.00 kan medlemmer komme til forpremiere på 'Persepolis' i Cinemateket. Prisen er 55 kroner. Filmen bliver introduceret af programredaktør Rasmus Brendstrup og bogens oversætter, Julie Paludan-Müller.

Læs mere om udstillingen og filmen.

Billetter til forpremieren i Cinematekets billetsalg, tlf. 3374 3412.