Unik koncertfilm med Sigur Rós - og italienske kultkrimier på knitrende celloluid

PSYCH-OUT! + FRIDAY LATE NIGHT. Glæd dig til en fed fredag aften i Cinemateket – den 27. februar, er der både koncertfilm og italienske slasherperler på programmet. Mellem filmene spiller grammofonen og baren er åben. Che figata!

Ind under huden på Sigur Rós

Koncerfilmen ’Inni’ med de islandske post-rockere Sigur Rós er et impressionistisk formeksperiment, der på alle måder klæder den støjmalende kvartet fra den nordatlantiske vulkanø.

Instruktør Vincent Morisset (’Arcade Fire - Miroir Noir’) filmede gruppen for fuld udblæsning i Londons Alexandra Palace i 2008 med moderne digitalt udstyr, men efterbehandlede derefter skønsomt råmaterialet via en række forskellige analoge postproduktions-teknikker, for derigennem at skabe en fornemmelse af at opleve bandet og musikken helt indefra – ’Inni’ betyder bogstaveligt ”indeni”. Således blev materialet bl.a. genfilmet på 16mm celluloid, og flere steder optaget gennem prismer og andre fundne objekter. Resultatet er unikt og helt i sync med de monokrome lydbilleder Sigur Rós fremmaler. Indimellem punkteres det hele af arkivmateriale med optagelser helt tilbage fra 1998, og alt i alt er det som at være hinsides tid og rum.

’Inni’ er med god ret blevet betragtet som antitesen til den udadvendte, hjertevarme hjemstavns-turnefilm ’Heima’ (2007), hvor et dengang mindre kendt Sigur Rós tog betragteren med rundt på Island, spillede i fjerne afkroge og hyggede sig med folk og fæ undervejs. Og nummervalget er også markant anderledes. ’Popplagið’ går igen, men ellers er det tungt udmejslede versioner af ’Ný Batterí’, ’E-bow’ og andre mørkere sager, der blæser rygradsrislende gennem lærredet.

Der er happy hour-bar med støjhygge-dj inden filmen fra kl. 20.00. Filmen begynder kl. 21.45.

Læs mere og bestil billetter.

Tid: 27. februar 2015 kl. 21.45
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.

Giallo obscura

To slasher-(s)exploitation-perler fra den italienske giallo-undergrund - for den hærdede, den modige og dig der elsker et godt grin. Blod, veldrejede damer og hallucinatoriskevoldsorgier er nogle af ingredienserne i fredag aftens to slasher-(s)exploitation-perler fra den italienske giallo-undergrund. To film for én films pris.

'The Girl in Room 2A' er noget så kuriøst som giallo med amerikansk signatur. Men bare rolig, det er en yankee med ekspertise i exploitation og soft-core porn. En film fuld af tilfældig nøgenhed and a bit of the good old ultra violence. Smukke unge Margaret løslades fra fængslet og henvises til et pensionat, bestyret af mystiske Mrs. Grant. Hvad hun ikke ved er, at pensionatet også er hjem for en sadistisk og morderisk kult, der gør sig i at kidnappe og ofre unge kvinder. Der går ikke længe før Margarets nye hjem er et mareridt af hallucinationer og skammelige skikke.

'The Killer Is On the Phone' er derimod en vaskeægte tale of terror fra teaterverdenen. Skuespillerinden Eleanor besvimer og mister hukommelsen, efter tilfældigt at have spottet lejemorderen Ranko, som dræbte hendes kæreste fem år tidligere. Da hun vågner, opdager hun til sin rædsel, at en ny ’kavaler’ påstår at være hendes mand. Hvem er han og hvorfor efterstræber han hende på livet? Hvad er virkelighed, hvad er fantasi og hvordan døde hendes kæreste? En klassisk giallo-flick, filmet i lækker widescreen – komplet med shock zooms, lidt bart kød og et killer cast!

Læs mere og bestil billetter.

Tid: 27. februar 2015 kl. 19.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.