Uropførelser og musikalske legepladser

LYDKUNST I BIOGRAFEN: Cinemateket præsenterer unikke livekoncerter og intime koncertfilm i samarbejde med Wundergrund. Oplev musikken 12. september kl. 19.00 og 26. oktober kl. 19.00.

Wundergrund er Københavns festival for ny eksperimenterende musik og lydkunst – ofte med indslag, der krydser andre medier og festivalplatforme. Årets Wundergrund festival finder sted fra 24. oktober til 1. november, og Cinemateket lægger undervejs gulv og lærred til en unik dobbelt uropførelse.

Den dobbelte uropførelse er i første akt et værk for stemme og biograflærred sat i scene og fremført af den prisvindende engelske sangerinde og multikunstner Jennifer Walshe. Og i anden akt værket ’Under the Shadow of Marcus Mountain’, der ligeledes består af livemusik ved den australske cellist Peet Morrison og danske slagtøjsspiller og komponist Simon Christensen samt film af amerikanske Robert Schaller. Begge koncerter er urfremførelser og finder sted søndag den 26. oktober kl. 19.00.

Men allerede fredag den 12. september kl. 19.00, præsenterer Cinemateket et nyskabende samarbejde mellem den danske sangerinde Trinelise Væring, de norske Barokksolistene og den svenske pianist Jonas Berg i koncertfilmen ’Oh Purity in Watching Landscapes’. Samarbejdet blev søsat af Wundergrund tilbage i 2010 og kulminerede sidste år i en intim livekoncert, som indfanges smukt i Frigge Fris film.

Filmen fik fem hjerter i Politiken i forbindelse med premieren i Århus – bl.a. med disse ord: "Sugende smukt og innovativt genremøde." Om Trinelise Væring: ”Udtrykket er ægte og følelsen koncentreret med en blanding af selvsikkerhed og sårbarhed, der kan minde om Rickie Lee Jones.”

Trinelise Væring vil selv være til stede og introducere visningen, og efterfølgende vil både hun, Jonas Berg og instruktørdebutanten Frigge Fri deltage i en Q&A om projektet og filmen. DJBFA (Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer) byder på et glas i Asta Bar efter arrangementet.

Læs mere om Wundergrund på Cinemateket.dk og Wundergrund.dk.

Tid: Wundergrund - arrangementer 12. september og 26. oktober, begge dage kl. 19.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34