Varm 'Ex Machina' i Odense

OPEN AIR FILM. Cinemateket præsenterede den 30. august "årets sci-fi film 2015" – nemlig Alex Garlands Oscar-belønnede 'Ex Machina' – som en del af årets fokusprogram på Odense International Film Festival. Der var mange unge mennesker til visningen – og stående applaus.

Den netop afsluttede Odense International Film Festival viste i dagene 29. august-4. september nogle af verdens allerbedste kortfilm i og omkring Brandts Klædefabrik i den fynske hovedstad. Men der var også masser af andre film og filmevents på plakaten. Omkring 1000 mennesker var således tirsdag den 30. august samlet til Cinematekets Open Air-visning af 'Ex Machina' på Amfiscenen midt i Brandts Klædefabrik.

Vejret var lunt og stemningen i top, da denne sci-fi-perle gled over det store udendørs lærred. Filmen har ikke været vist i biografer på Fyn, så folk havde set frem til den stort opsatte udendørsvisning af Alex Garlands prisbelønnede film om en stenrig teknologimilliardærs ansættelse af en ung computerprogrammør, som får chancen for at teste et tophemmeligt projekt: En prototype på en aldeles menneskelig kvinderobot!

Filmen blev mødt med klapsalver, og publikum blev efterfølgende hængende i grupper og diskuterede livligt robotter, mennesker og kunstig intelligens.

'Ex Machina' er en af flere Open Air-film præsenteret af Cinemateket i udvalgte danske byer i 2016. 

OFF---Ex-Machina-2