Verdensmusikkens messias: Youssou Ndour

’I Bring What I Love’: dokumentarfilmen om den platin-sælgende sangers kærlighedserklæring til Gud og til verden - svøbt i senegalesiske rytmer. Onsdag den 2. og søndag den 6. marts kl. 19.15.

Har du endnu ikke hørt Youssou Ndours himmelstræbende, hypnotiserende vokal, så begynd rejsen her. Eller benyt visningen den 2. marts som opvarmning til Youssou Ndours koncert i Vega den 4. marts.

Youssou Ndour er den første afrikaner nogensinde, der har solgt platin. Den senegalesiske sanger med de overjordiske stemmebånd har spillet med såvel vestafrikanske og mellemøstlige som vestlige kæmpenavne. Han fik sit store internationale gennembrud i 1994 med sangen '7 Seconds' med Neneh Cherry.

Med det spirituelle album ’Egypt’ forsøgte Youssou Ndour at komme den muslimske tros dårlige ry i vesten til livs. Albummets helhjertede engagement i det vanskelige emne blev varmt modtaget i vesten, men skabte en del kontroverser i Youssou Ndours hjemland, Senegal. Sammenblandingen af hoftevridende rytmisk musik og religiøs besyngelse blev ilde set og i Senegal blev pladen bandlyst i medierne.

Midt i tumulten hviler Youssou Ndour med messiansk ro. "Jeg medbringer det, jeg elsker," siger han i denne dokumentarfilm; han skelner ikke skarpt mellem kærligheden til musik og kærligheden til Gud. Filmen blander tour-optagelser med interviews og billeder fra Vestafrika, hvor dufte og farver slår ud af lærredet som soltunger.

Dokumentarfilmen vises onsdag den 2. og søndag den 6. marts kl. 19.15

Læs mere og bestil billet

For Facebook-event klik her