Videoteket præsenterer: Radioaktive film - en serie om A-kraft

En lurende atomkatastrofe i Japan, en voksende frygt for radioaktiv stråling, et Europa hvor diskussionen om a-kraft er blusset op igen. Men hvad gemmer der sig bag fænomenet atomkraft?

Videoteket ser nærmere på fænomenet atomkraft i dokumentarfilm-serien 'Radioaktive film'. Fra 1950ernes fremtidsoptimistiske sci-fi-begejstring til nutidens mareridtsforestillinger om de uoverskuelige konsekvenser af en atomulykke.

Om filmene i serien 'Radioaktive film'

Filmene i Videotekets serie er udvalgt for at vise, hvor varieret fascinationen af kernekraften har set ud gennem tiden. Stemningen i dokumentarfilmene om atomspaltningens massive kraft pendulerer fra 1950ernes fremtidsoptimistiske sci-fi-begejstring i den britiske 'Atomic Achievement' til 1980ernes mareridtsforestillinger om de uoverskuelige konsekvenser efter en reaktorulykke i 'Tjernobyl efteråret'. I seriens to nyeste film skildres et projekt med opbevaring af radioaktivt affald i et superdepot dybt inde i de finske fjelde i 'Into Eternity' og i 'Tankograd' følger vi livet omkring et professionelt dansekompagni i en af verdens mest radioaktivt forurenede byer, russiske Chelyabinsk.

Læs mere om serien og de enkelte film hér.

Om Videoteket

I Videoteket kan publikum se et stort udvalg af de kort- og dokumentarfilm, som Det Danske Filminstitut distribuerer. Blandt andet film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) samt film som nu distribueres via Filmstriben til biblioteker og skoler.

Alle er velkomne til at møde op i åbningstiden og se de film man ønsker. Der er p.t. 3.300 film at vælge imellem i Videoteket og der kommer løbende nye titler til.

Åbningstider: 

Mandag: Lukket

Tirsdag og torsdag: 12:00-19:00

Onsdag og fredag: 12:00-16:00

Adresse: 1. sal i Filmhuset, Gothersgade 55, København K.

Gå til Videotekets hjemmeside.