Fargo

Frances McDormand fik en Oscar for rollen som den elskelige, højgravide og gennemsnu politikommissær Marge Gunderson i Coen-brødrenes fabelagtige tungen-i-kinden-thriller, der udspiller sig i øde omgivelser blandt fåmælte skandinaviske indvandrere i et sneklædt Minnesota. En vaskeægte kultperle, som siden er blevet til en afholdt tv-serie.

Bilsælgeren Jerry Lundegaard (William H. Macy) er kommet i økonomisk uføre på grund af nogle lyssky transaktioner. Han hyrer derfor et par slette fyre til at kidnappe sin kone og opkræve løsesum af hendes velstående far. Det fører undervejs til nogle groteske mord, som den evigt grovsultne sporhund Mrs. Gunderson med stoisk ro går i gang med at opklare. Som altid hos Coen-brødrene er underholdningsknappen drejet på max, og de sorthumoristiske indslag står i kø, mens handlingen skrider frem.

Instruktør: Joel Coen, Ethan Coen. USA 1996. DCP farve. 98 min. Engelsk dialog. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare.

Forslag til formidling

Andreas Halskov er ekspert i Coen-brødrenes univers og fører publikum sikkert og dedikeret ind i hjertet af duoens finurligheder og filmsprog.
 

Kontakt

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk

Hent stills og filmplakat