Vores nazistiske filmarv

FILM OG FOREDRAG. Nyfundne filmklip dokumenterer danske nazisters privatliv. Se film med foredrag ved filmhistoriker Lars-Martin Sørensen onsdag den 14. august kl. 19.

Filmhistoriker Lars-Martin Sørensen har gennem tre år trawlet gennem Filminstuttets arkiv og andre arkiver i ind- og udland for at kaste lys over, hvad han kalder fem filmhistorisk forsømte år: Besættelsestiden.

"Både den danske stat, den tyske besættelsesmagt og modstandsbevægelsen brugte film i kampen for at vinde og vende danskernes hjerter og sind," siger han. I forbindelse med arbejdet er der tidligere dukket overraskende oplysninger op omkring bl.a. fejlbombningen af Den Franske Skole og undervisningsfilmen "De Fem År".

På DR2 i aften

Se også Lars-Martin Sørensen i Deadline på DR2 i aften den 12. august kl. 22.30 – 23.00, hvor han fortæller om de nyfundne klip. www.dr.dk/tv/se/deadline.


sculpting-logo-lav_210

EN UDSTILLING / ET WEBSITE
– ET NYT BLIK PÅ FILMARVEN

Arrangementet sker i anledning af "Sculpting the Past / Fortid fortolket", der består af en udstilling i Filmhuset fra den 23. august til 20. oktober – og websitet sculptingthepast.dk.

Projektet kaster et nyt blik på filmarven og sætter fokus på filmmediets rolle som kulturbærer og historieformidler. Læs mere på sculptingthepast.dk.

Denne gang bliver hjemmegjorte optagelser fra danske nazisters privatsfærer bragt for en dag, når Lars-Martin Sørensen præsenterer nogle af de mest interessante fund.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Dagbladet Information.

Flere arrangementer om Danmarks sorte samvittighed
Ud over foredraget om vores nazistiske filmarv åbner Cinemateket dørene for yderligere tre arrangementer om ”Danmarks sorte samvittighed” – bl.a. om radio-agitatoren og antisabotage-manden Ejnar Krenchel og om de tyskere, der tilbragte op til fire år i isolerede flygtningelejre efter krigen.

Tid: Onsdag den 14. august kl. 19.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
BilletterOnline og på tlf. 3374 3412.