'Why We Fight' - Mette Hoffmann Meyer introducerer kontroversiel dokumentarfilm


Onsdag den 6. september kl. 19.00 introducerer Mette Hoffmann Meyer (redaktør for dokumentar- og faktaprogrammer på TV2) filmen 'Why We Fight', der er en historisk perspektiverende afdækning af USAs engagement i forskellige militære konflikter fra 2. verdenskrig og frem. Hun fortæller bl.a. om, hvordan den kontroversielle film blev finansieret.
'Why We Figtht'Hvorfor går USA i krig? Eugene Jarecki ('The Trials of Henry Kissinger') undersøger de politiske, økonomiske og ideologiske årsager bag USAs engagement i forskellige militære konflikter fra 2. verdenskrig og frem. Præsident Eisenhowers afskedstale fra 1961 er et afsæt med dens advarsel mod et voksende militær-industrielt kompleks. Jareckis både filmisk og indholdsmæssigt stærke film ser bl.a. nærmere på forbindelserne mellem politikere, våbenproducenter og militæret i analysen af den amerikanske krigsmaskines anatomi.
USA efter 9/11 - nye amerikanske dokumentarfilm i CinemateketDen 11. september er det fem år siden, at to kaprede passagerfly fløj ind i World Trade Center. Flere end 3.000 mennesker mistede livet. Amerika var i chok, og hele verden så med. Denne miniserie viser et udvalg af nye amerikanske dokumentarfilm, som tager fat i forskellige aspekter af USA efter 9/11. De seneste år har der været en opblomstring af politiske dokumentarfilm i USA. Flere går kritisk i lag med krigen i Irak eller mediernes rolle i forhold til den almindelige amerikaners mulighed for at danne sig et nuanceret billede af, hvad der foregår i verden.
Serien (6 titler) vises frem til den 26. september.
Læs mere på USA efter 9/11
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412