Canadisk-dansk dokumentar til Berlin

BERLINALE. Den canadisk-danske dokumentarfilm 'What Walaa Wants' af Christy Garland er udtaget til Berlinfestivalens Generation 14plus-program.

Berlinalens ungdomsprogram Genration 14plus rummer i år en dansk spillefilm, en dansk kortfilm og en canadisk-dansk dokumentarfilm.

Hovedpersonen i 'What Walaa Wants' er opvokset i en flygtningelejr i Palæstina, mens hendes mor sad i fængsel. Walaa drømmer om at blive politikvinde, så hun kan forsørge sig selv og undgå at blive gift. På trods af advarsler om at kvinder ikke kan den slags, og at hun vil kaste skam over familien søger hun ind på politiskolen og bliver optaget.

Filmen følger Walaa fra hun er 15 til 21 og giver indblik i en palæstinensisk politiskole, og hvordan en ung kvinde må lære at navigere udenom tilværelsens forhindringer og lære, hvilke regler man skal følge, og hvilke man skal bryde.

'What Walaa Wants' er resultatet af et samarbejde mellem canadiske Murmur Media og danske Final Cut for Real. Filmen er produceret af Anne Köhncke for Final Cut for Real og Matt Code og Christy Garland (Murmur Media). Filmen er klippet af Michael Aaglund, og Signe Byrge Sørensen er executive producer. Peter Schultz har lavet lyddesign.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Tidligere udmeldt i Berlinalens Generation 14plus-program er også spillefilmen 'Danmark' af Kaspar Rune Larsen og animationskortfilmen 'Vermin' af Jeremie Becquer.


Danske film i Berlin 2018

Berlinale Shorts

  • Solar Walk / Réka Bucsi

Generation Kplus

  • 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære / Lipski, Lerdam, Fick (åbningsfilm)
  • 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' / Jannik Hastrup

Generation 14plus

  • 'Danmark' / Kaspar Rune Larsen
  • 'Vermin' / Jeremie Becquer

Forum Expanded

  • Strange Meetings / Jane Jin Kaisen

Berlinale Series Section

  • Liberty / Mikael Marcimain