Cirkeline til Berlin

BERLINALE. Jannik Hastrups spillefilm 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' får verdenspremiere på Berlin Filmfestivalen, hvor den deltager i konkurrenceprogrammet Generation Kplus. Berlinalen begynder 15. februar.

For 11. gang tager Jannik Hastrup til Berlinalen – denne gang med spillefilmen 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn', der er udtaget til børnekonkurrencen Generation Kplus.

Historien har rødder i de helt gamle Cirkeline-film, hvor leg, venskab, fantasi og solidaritet med de små er en naturlig del af livet. Uanset hvor man kommer fra. Og hvordan man ser ud" Jannik Hastrup

I filmen hopper en lille pige fra en kakaoæske en dag lige ind i Cirkelines verden. Hun hedder Coco og ligner Cirkeline på en prik – bare mørk og med krøller og krone. Hun er prinsesse. Hun kommer fra landet, hvor chokoladen vokser på træerne, og det land vil Ingolf og Fredrik meget gerne besøge. Bedstefar kender Afrika som sin egen bukselomme, så han flyver dem af sted. Med på turen er også Oswald – et lillebitte, rasende næsehorn, som er dødtræt af, at de store bestemmer det hele.

Jannik Hastrup er en af dansk animations grand old men og har igennem 60 år underholdt børn, såvel som voksne. Han har står bl.a. bag en række prisbelønnede film som 'Drengen der ville gøre det umulige', 'Fuglekrigen i Kanøfleskoven', 'Samson og Sally', 'Bennys Badekar' og de mange tidligere Cirkeline-film.

Filmen er primært lavet til børn i alderen tre til seks år. Den handler om venskab og hjælpsomhed, men også om nogle af de ting, der kan sætte et venskab på prøve, som når man vil bestemme, at man sætter sig selv først eller skjuler sin frygt.

"Med denne ny Cirkeline-film inviterer vi børn med ind i et eventyr, hvor venskab og kærlighed er overordnede temaer, og hvor de små dramaer, situationer og følelser, som ruller over lærredet, er nogle, som de små vil kunne genkende. Og os andre med, hvis vi husker efter. Historien har rødder i de helt gamle Cirkeline-film, hvor leg, venskab, fantasi og solidaritet med de små er en naturlig del af livet. Uanset hvor man kommer fra. Og hvordan man ser ud," fortæller Jannik Hastrup.

Første gang Cirkeline så dagens lys var i 1957, hvor Hanne Hastrup opfandt figuren. Ni år senere kom hun til live i seks korte sort-hvide tegnefilm produceret af Jannik Hastrup. Fra 1968 til 1971 skabte Hanne og Jannik Hastrup 12 kortfilm i farver for DR. I 1969 fulgte den første billedbog samt musikudgivelse med Hans-Henrik Leys uforglemmelige sange. I 1998 tog Cirkeline så springet til biograflærredet med 'Storbyens mus' – den første af fire spillefilm produceret af Jannik Hastrups og producer Marie Bros selskab Dansk Tegnefilm.

Manuskriptet er skrevet af Kit Goetz, Trine Breum, Nanna Westh og Jannik Hastrup. Musikken er komponeret af Moussa Diallo, og Marie Bro har produceret for Dansk Tegnefilm. Filmen er produceret uden filmstøtte.

Det danske publikum må vente med at se 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' til biografpremieren 1. marts.

Allerede udtaget til Berlinalens Generantion Kplus-program er 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære', som bliver programmets åbningsfilm.

Berlinalen løber fra 15. til 25. februar.


Danske film i Berlin 2018

Berlinale Shorts

  • Solar Walk / Réka Bucsi

Generation Kplus

  • 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære / Lipski, Lerdam, Fick (åbningsfilm)
  • 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' / Jannik Hastrup

Generation 14plus

  • 'Danmark' / Kaspar Rune Larsen
  • 'Vermin' / Jeremie Becquer

Forum Expanded

  • Strange Meetings / Jane Jin Kaisen

Berlinale Series Section

  • Liberty / Mikael Marcimain