Filmlounge med arthouse og klassikere

STREAMING. Det danske filmpublikum har med Filmlounge fået endnu bedre muligheder for at se klassikere og arthousefilm. Initiativtager Pernille Munk Skydsgaard fra 41Shadows fortæller om tankerne bag den nye streamingtjeneste.

Hvad er Filmlounge?

Vi vil gerne være med til at give arthousefilm et længere liv – Pernille Munk Skydsgaard

Filmlounge er en streamingtjeneste, hvor du kan leje film, som vi mener har store kunstneriske kvaliteter. Du kan både finde klassikere og nye arthousefilm – film med noget på hjerte, uden at det så betyder, at det er smalt eller snævert. De film, man kan se hos os, er både underholdende og kunstnerisk ambitiøse. Vi udvælger de film, vi synes er bedst og ud fra strenge kriterier: De skal enten have fået gode anmeldelser, vundet vigtige priser ved internationale filmfestivaler eller være kunstnerisk interessante. På Filmlounge har vi samlet 150 stærke film, og vi tilføjer nye titler hele tiden. Om et halvt år skulle vi gerne have tredoblet antallet af titler.

Fakta

Filmlounge.dk blev lanceret 30. november.

Filmene lejes enkeltvis, og der er intet abonnement.

Sitet sorterer filmene på genrer samt på playlister så som "Storbyer på film", "Amerika på vrangen", "Nye europæiske thrillers", "Nordiske perler" og flere.

Hvorfor har I lavet Filmlounge?

Vi vil gerne være med til at give arthousefilm et længere liv. Biografmarkedet er enormt hårdt for denne slags film. De får ikke lang tid i biografen, så mange, der gerne vil se dem, når det ikke. Desuden går filmene ofte i få biografer i de større byer. Ved at streame dem bliver de tilgængelige i hele landet. Samtidig samler vi filmene i temapakker, så man let kan lade sig inspirere.

Hvem har I lavet distributionsaftaler med?

Vi laver aftaler med rettighedshaverne titel for titel, så det er lidt tidskrævende, men vi vil kuratere indholdet selv. Nogle af de store selskaber har lidt svært ved at forstå, at vi ikke vil købe rettigheder til 2000 film ad gangen, men konceptet med Filmlounge er, at det kun skal være de film, vi mener har de nødvendige kvaliteter.

Hvem er jeres primære målgruppe?

Dem mellem 30 og 45 år har ofte mindre tid til at gå i biografen, end de ønsker. Der er ofte både karriere og børn, der holder dem beskæftiget, men vi har ikke én målgruppe. Det kan godt være, at de her film ikke er mainstream, men det er ikke det samme som, at de er svære at tilgå. Vi vil gerne give publikum oplevelser, der byder på mere og andet end blot ren underholdning.