Fra undergrunden til de himmelske højder

BERLIN. Jeremie Becquers 'Vermin' reflekterer over diskrimination i Paris' undergrund, mens Réka Bucsis 'Solar Walk' er en jazzet rejse igennem solsystemet. Begge korte animationsfilm er skabt på Animation Workshop i Viborg og er udtaget til årets Berlinale.

Jeremie Becquer, der netop er færdiguddannet fra Animation Workshop i Viborg, får en fornem debut med sin afgangsfilm 'Vermin'. Filmen er udtaget til Berlin Filmfestivalens ungdomskonkurrence Generation 14plus, hvor den har mulighed for at vinde en Krystalbjørn.

The Animation Workshop har skabt et professionelt miljø, der gør det muligt for internationale kunstnere Réka Bucsi og Jeremie Becquer nå et meget højt niveau - Morten Thorning

Et hold på ni personer, inklusive instruktør Jeremie Becquer, har på et år skabt 'Vermine', der udspiller sig i en verden befolket af mus og rotter. Vi møder Hubert, en poetisk rotte, hvis håbefulde ord står i skarp kontrast til verden omkring ham – en grå og trist virkelighed fuld af fremmede, som bevæger sig rundt i den parisiske metro, gemt bag høretelefoner og smartphones, uden at ænse hinanden. Men en dag går det galt, for i den barske verden har det konsekvenser, hvis man skiller sig ud.

I Berlin

'Vermine' deltager i Berlin Filmfestivalens konkurrence for ungdomsfilm, Generation 14plus, mens 'Solar Walk' er udtaget til festivalens kortfilmkonkurrence Berlinale Shorts.

Se mere på berlinale.de.

Réka Bucsis 'Solar Walk' er ligeledes skabt på Animation Workshop i Viborg. Filmen er udtaget til konkurrencen Berlinale Shorts, hvor den blandt andet kan vinde Guldbjørnen for bedste kortfilm.

Med 'Solar Walk' tager instruktøren sit publikum med på en æstetisk rejse ind i det forunderlige solsystem. Filmen er en kunstnerisk fortolkning af universet og de store følelser og spørgsmål, det vækker.

Solar-Walk_premiere_450
Fra live-opførelsen af Réka Bucsis 'Solar Walk' med musik af af Niels Marthinsen og Susi Hyldgaard. Foto: Ole Kragh-Jacobsen

At se en tidligere studerende, Becquer, og en tidligere artist-in-residence, Bucsi, blive udtaget til en af verdens største filmfestivaler ser centerchef på Animation Workshop Morten Thorning som et udtryk for animationsskolens stærke internationale ry.

"Med Animation Workshop har vi skabt et professionelt miljø, der gør det muligt for internationale kunstnere som Réka Bucsi og Jeremie Becquer at slippe deres evner til at fortælle stærke historier løs med professionelle hold, der kan bringe deres filmiske visioner op på et højere niveau," siger Morten Thorning, som stiftede Animation Workshop i 1989. Læs mere om The Animation Workshop