Kaptajn Bimse går i optagelse

I PRODUKTION. Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte er netop begyndt optagelserne til filmatiseringen af Bjarne Reuters "Kaptajn Bimse". Det er første spillefilmsproduktion fra selskabet 41Shadows, der siden 2012 primært har distribueret udenlandske arthouse-film.

Med en blanding af live action, dukker og animerede baggrunde vil instruktørparret Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte skabe en forunderlig og drømmende verden, hvor bamser, fedtegrever og gnallinger har deres naturlige plads.

Vi har distribueret arthouse-film siden 2012, men planen har hele tiden været, at vi også skulle producere Pernille Munk Skydsgaard

I filmen har Anna på syv år svært ved at falde i søvn, for i morgen er det hendes fødselsdag. Desuden er hendes yndlingsdukke Sophie blevet glemt i sommerhuset, hvor den må være meget ensom i mørket. Puttet godt ned under dynen hører Anna pludselig en brummen. Det er en lille gul flyvemaskine ved navn Zanzibar med Kaptajnen Bimse og andenpiloten Goggeletten i. Sammen med sin bamse Hr. Johnson flyver Anna med Kaptajn Bimse og Goggeletten på en eventyrlig rejse for at redde Sophie fra ensomheden i det forladte sommerhus.

Kaptajn Bimse spilles af Jesper Asholt, og den nervøse andenpilot spilles af Peter Frödin.

Bag filmen står Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte, der begge har baggrund i animation og visuelle effekter – blandt andet med film som "Valhalla" (1986), "Ørkenens Juvel" (2001) og "Disco ormene" (2008). De to sidstnævnte er derudover også instrueret af Thomas Borch Nielsen. Instruktørerne har også skrevet manuskript til filmen.

Filmen henvender sig til yngre børn i alderen 3 til 7 år samt deres voksne. UIP distribuerer, og der er forventet premiere til efterårsferien 2018.

"Kaptajn Bimse og Goggeletten" er produceret af Pernille Munk Skydsgaard for 41Shadows og koproduceret af Nice Ninja med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Åke Sandgren samt fra DR og NFTV. Filmen har et produktionsbudget på 13. mio. kr.

41Shadows

"Kaptajn Bimse" er 41Shadows første spillefilmsproduktion. Selskabet er stiftet af Pernille Munk Skydsgaard i 2012 og har siden distribueret 8-10 film om året.

"Vi har distribueret internationale arthouse-film og enkelte danske film siden 2012, men planen har hele tiden været, at vi også skulle producere. Sidste år lavede vi dokumentaren "Hugo på bas" og koproducerede den belgiske "Fortiden foran os", og nu har vi gang i optagelserne til "Kaptajn Bimse", fortæller selskabets stifter Pernille Munk Skydsgaard

I november lancerer 41Shadows også en streamingtjeneste med arthouse-film, som skal være med til at hæve interessen for arthouse-film herhjemme. Filmlounge, som tjenesten kommer til at hedde, vil have fokus på danske og internationale festivalhits og anmelderdarlings, smalle som brede.

"På de fleste streamingtjenester ligger kunstnerisk ambitiøse film nederst i bunken. Ved at lave en tjeneste med kun de film kan vi være med til at skabe mere opmærksomhed på denne type film. Det kan sagtens være lettilgængelige bredere film, så længe de er af høj kvalitet," fortæller Pernille Munk Skydsgaard.

www.filmlounge.dk