Premiere på Hodja fra Pjort

PREMIERE. Torsdag den 8. februar er der premiere på Karsten Kiilerichs ’Hodja fra Pjort’, som er baseret på Ole Lund Kirkegaards børnebog fra 1970. Filmen er synstolket for svagtseende og blinde.

Hodja er en drømmer. En drømmer, som kommer på kant med sin fars noget mere realistiske tilgang til tilværelsen. Hodja vil ud og opleve verden, men Hodjas far insisterer på, at drengen bliver hjemme og fører fars skrædderforretning videre. Hodja klager sin nød til geden Raya, hans bedste og eneste ven.

Adskillige konflikter og misforståelser senere, lykkes det dog alligevel Hodja at få sit eget ønske opfyldt, da han får tilbudt et flyvende tæppe af den gamle glemsomme tæppehandler El Faza mod at han bringer den gamles lille barnebarn, Diamant, med tilbage til Pjort. El Faza kan ikke selv rejse til sultanens by, da den stormægtige hersker har nedkaldt en dødsdom over ham, fordi han har stjålet sultanens tæppe.

Hodjas billede af den store by viser sig ret hurtigt at være forvrænget og gedehyrden fra udkants Bulgislav redder kun livet, fordi han løber ind i Smaragd, en smart og fattig storbypige. Hun lærer ham en masse om at klare sig i den store verden, men bliver også skyld i, at Hodja mister sit tæppe. Dertil kommer, at Hodja har svært ved at fuldføre sin mission – at finde El Fazas lille barnebarn.

'Hodja fra Pjort' er synstolket for svagtseende og blinde via app’en MovieReading.

’Hodja fra Pjort’ er produceret af Tivi Magnusson for M&M Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen. Thure Lindhardt, Özlem Saglanmak, Kurt Ravn, Peter Zhelder, Peter Frödin, Birgitte Raaberg har lagt stemmer til filmens karakterer.

Se trailer