Premiere på Væbnet med ord & vinger

DOKUMENTAR. Torben Skjødt Jensens dokumentarfilm om Michael Strunge får premiere 11. januar. 'Væbnet med ord & vinger' viser andre og nye sider af digteren gennem en blanding af arkivmateriale og beretninger fra nogle af dem, der var tæt på Strunge.

Michael Strunge mistede livet i 1986, da han sprang ud ad et vindue som 27-årig. Han var og er stadig en af 80'er-generationens klareste stemmer. 11. januar er der premiere på 'Væbnet med ord og vinger', der skildrer hans liv og virke som digter.

Michael var et menneske, der i den grad var i berøring med livet. Udvendigt og indvendigt med et sind og en personlighed, der boblede over helt fra barnsben – Torben Skjødt Jensen

"Det er mennesket, der er interessant. Menneskets tanker, drømme og ideer. Michael var et menneske, der i den grad var i berøring med livet. Udvendigt og indvendigt med et sind og en personlighed, der boblede over helt fra barnsben," fortæller filmens instruktør Torben Skjødt Jensen, der mener, at man ved at zoome ind på mennesket Michael Strunge bedre forstår hans digte.

Michael Strunges stemme løber som en rød tråd gennem filmen. Den fortæller og læser digte op, mens man som seer slentrer gennem digterens liv i Hvidovre, København og Berlin. Hans digte bliver tolket i kød og blod med blandt andet skuespillerelever fra Aarhus Teaterskole, og gennem gamle venner, kærester og digterkolleger lærer man nye sider af den legendariske digter at kende.

Gyldendal har i samarbejde med Det Danske Filminstitut lavet et undervisningsmateriale til brug i gymnasiet og for de største klasser i grundskolen.

Efter planen bliver filmen tilgængelig via Filmstriben og Filmcentralen Undervisning fra september 2018.

'Væbnet med ord & vinger' er instrueret og skrevet af Torben Skjødt Jensen og produceret af Henrik Laier for Picturewise Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Helle Hansen.

Trailer