"Blekingegadebanden" og "De fantastiske 3" er blandt de nye titler på Filmstriben

Dokumentarfilmen "Blekingegadebanden" er én af de nye titler på Filmstriben. Blandt andre nyheder er den humoristiske og tankevækkende børnefilm "De fantastiske 3" og en gribende historisk skildring af frihedskæmperen Kim Malthe-Bruuns korte liv.

Nedenstående film er publiceret på Filmstriben den 2. marts 2010 og kan vises på bibliotekerne.

Blekingegadebanden
Instruktion: Anders Riis-Hansen.
Dokumentarfilmen "Blekingegadebanden", baseret på Peter Øvig Knudsens bøger, har skabt fornyet debat om én af de største sager i nyere dansk kriminalhistorie. Filmens interviews med nøglepersoner og dramatiseringerne af væsentlige begivenheder i bandens historie bidrager til at kaste nyt lys over bl.a. bandens motiver og metoder og politiets efterforskning.

Se og læs mere:
Filmens website med uddybende informationer og fotos.
DR1s website med masser af baggrundsmateriale om filmen og om Blekingegadebanden.
DFIs undervisningsmateriale om filmen.
Se også et udvalg af andre film på Filmstriben om terrorisme.

De fantastiske tre
Instruktion: Esben Tønnesen.
Kort fiktionsfilm for børn om 8-årige Casper, som i skolen skal fortælle de andre i klassen om sin fars job. Men der er ikke meget spændende at fortælle, fordi faren har et kedeligt job i kommunens borgerservice. Men så er det, at Casper begynder at fortælle om hans fars hemmelige identitet som superhelt…

Kim
Instruktion: Morten Meldgaard.
Dokumentarisk skildring af frihedskæmperens Kim Malthe Bruuns alt for korte liv. Gennem uddrag af hovedpersonens egne breve og dagbøger og familie og venners udsagn, tegnes et billede af en ung idealistisk mand. For et nutidigt publikum giver filmen et interessant indblik i, hvad det vil sige at kæmpe for en sag, og hvordan et lands historie griber ind i den enkeltes skæbne.

Nobody passes perfectly
Instruktion: Saskia Bisp.
Dokumentarfilm om en række mænd og kvinder, for hvem kønnet ikke er en fastsat og låst størrelse dikteret af biologien, men en meget personlig del af dem selv, som kan udfordres, undersøges og ændres.

Rastløs i paradis
Instruktion: Olavi Linna.
Lykken! Kan den findes alle steder? I en lille finsk by voksede filmens instruktør op med sin bror og sin mor. Begge brødre forlod hurtigt byen da de blev voksne, fordi de ville opleve den store verden. Men nu flytter broderen tilbage…

All Boys
Instruktion: Markku Heikkinen.
Dokumentarfilm om bøsseporno-industrien i Europa. Med udgangspunkt i Tjekkiet, hvor arbejdsløshed har drevet unge mænd ind i branchen, følges en række aktører i miljøet rundt om i Europa, og publikum tages med ind i en ellers lukket verden.