Filmhits for børn 1

Ernst i svømmehallen (Alice de Champfleury, 2000)
Dvd'en indeholder 3 programmer. Herunder finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Program 1 – fra 3 år – 37 min.

Ormens øje
Instruktion: Ingo Panke

Tegnefilm om øjet, der så gerne lader sig narre. Og hvorfor egentlig ikke? Når man som ormen i æblet har alt, hvad hjertet kan begære; fuglesang, solskin og masser af mad, og når man er i fuld sving med at skabe sit eget kære hjem?

DFI distribution. Tyskland 1999. 5 min. Tilladt for alle. Originaltitel: Trompe l'oeil.
Download billede fra filmen 

 

Den lille ridder  
Instruktion: Per Fly

Der var engang en lille dreng, som boede i et rige, hvor skænderier, slåskampe, raseri og vrede var forbudt. Derfor var der ikke længere brug for riddere. Det var drengen ked af, for det eneste, han ønskede sig, var at blive en ædel ridder. Drengen rejste ud i verden for at lære sig kunsten at være en ægte ridder.

DFI distribution. Danmark 1998. 25 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Ernst i svømmehallen
Instruktion: Alice de Champfleury

Tegnefilm om Ernst og hans mor, der skal i svømmehallen. Mens mor køber billet, kigger Ernst gennem en stor glasrude ind i svømmehallen. Han får øje på en sød pige – og 10 meter vippen. Efter omklædning står Ernst nu i fuld badeuniform med snorkel og badedyr, klar til at springe i vandet til den søde pige. Men mor hiver ham ned til den anden ende af bassinet, hvor han skal lære at svømme. Det passer ikke Ernst.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen 

 

Program 2 – fra 3 år – 37 min.

Den lille gris flyver
Instruktion: Alicja Jaworski

Tegnefilm om den lille gris, der drømmer om at kunne flyve. Den søger hjælp hos flere af de andre dyr, men ingen kan hjælpe den med at opfylde denne ret umulige drøm. Til gengæld kan de lære grisen andre nyttige tricks. Og da den lille gris kommer med pilotgrisen op i en flyvemaskine, kommer der for alvor luft under vingerne.

DFI distribution. Sverige 2004. 10 min. Tilladt for alle. Originaltitel: Lilla grisen flyger.
Download billede fra filmen

 

Rokketanden
Instruktion: Klaus Kjeldsen

”Far, jeg har fået min første rokketand. Den rokker, når jeg snakker”. ”Den gad ikke at falde ud, men havnede i risengrøden. Jeg har mindst tabt fem. Pludselig falder de ud”. ”Morfar kan tage sine tænder ud”. Små eksperter i rokketænder udtaler sig kyndigt i dette lille filmdigt, og tændernes skiften bliver til en smuk metafor for selve livets gang.  

DFI distribution. Danmark 1994. 5 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Hænderne op!
Instruktion: Morten Henriksen

Olivers far og mor har bestemt, at det er den stramme fru Brusse, der skal passe Oliver på seks år og Louise på to. Oliver vil meget hellere passes af den lækre 16-årige Josephine. Ved hjælp af en nødløgn aflyser han fru Brusse og er alene hjemme med lillesøster Louise. Men da Oliver smækker sig ude er gode råd dyre.

DFI distribution. Danmark 1997. 22 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 3 – fra 3 år – 30 min.

Inch' Allah

Instruktion: Martin Legrand

Et sted i ørkenen var der en mand. Han boede der. En dag kom der en lille pige. Hun slog sig ned hos manden. De to drak te, de talte, og de fortalte hinanden ting. Den lille pige fortalte om et sted, hun kendte med træer, blomster og en masse legende børn. Et sted manden ikke kendte. Inch’ Allah – om Gud vil det – fandt de dette sted sammen.

DFI distribution. Frankrig 1996. 4 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Hr. Wilders stjerne
Instruktion: Peter Hausner, Søren Tomas

Fra tegnefilmserien Sallies historier får vi i Hr. Wilders stjerne historien om, at der findes en vej op til de smukke stjerner, hvor man kan plukke en enkelt og tage den med ned på jorden. Men stjerner hører til i himlen.

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

 – Kalder Katrine!
Instruktion: Per Fly

Søren holder øje med Katrine. Gennem en kikkert. Hun er den nye nabopige. Hvordan får man kontakt, når man nu ikke rigtigt er stor nok til at kende spillereglerne? Jo, man tager en rød tøjelefant med en walkie- talkie i ryggen. Den placerer man, så Katrine finder den. Hun tror så henrykt, at hun har et talende tøjdyr. Men det er selvfølgelig Søren, der via sin nyttige tøjelefant snakker fra sin walkie-talkie på sikker afstand.

DFI distribution. Danmark 1993. 19 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen 
Det Danske Filminstitut 
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

 

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk

 

Praktiske oplysninger:
Janne Flatau 
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber 
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk