Filmhits for børn 4

Schhhh! (Snobar Avani, Peter Hausner, 2006)
Dvd'en indeholder 3 programmer. Herunder finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Program 1 – fra 3 år – 35 min.

Krig og kager
Instruktion: Jannik Hastrup

Kong Løve beslutter sig for at opsøge de tykke mennesker for at overtale dem til at dele deres mad med dyrene. Men det er menneskenes konge ikke meget for. De beskylder kong Løve for at ville stjæle deres mad. Da kong Løve flygter hjem, forfølges han af den tykke konges soldater. Men de er så tykke, at de ikke er meget værd som soldater. Deres tanks og biler fræser den tørre jord op. Og bedre bliver det ikke, da det pludselig begynder at regne.

DFI distribution. Danmark 2005. 10 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Birdland – Dream a Little Dream of Me
Instruktion: Jannik Hastrup

Tegnefilm-arketyperne og ærkefjenderne, katten og fuglen, kaster sig hæmningsløst oplagt ud i en drømmende duet, hvor Ella Fitzgerald lægger sin uovertrufne stemmepragt til den fede og (måske) farlige kat, mens Louis Armstrongs vidunderlige skærveknuserstemme pryder fuglens næb i denne susende, swingende genistreg.

DFI distribution. Danmark 1995. 4 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Med tog i Indien
Instruktion: Catherine Løfberg Kunze, Jacob Wellendorf 

Chloe på tre år er sammen med sin lillesøster Thea på togrejse i Indien. Det er varmt, og alle passagererne sover. Chloe prøver at vække dem med sin fløjte, men først da toget stopper ved en station, kommer der rigtig liv i folk.

DFI distribution. Danmark 2005. 11 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

SCHHHH!
Instruktion: Peter Hausner, Snobar Azedien

Det er en tidlig morgen. Mor og far er trætte, men Louis og hans bedste ven, Dynen, er helt friske. Så de går på opdagelse. Og selv en almindelig lejlighed kan sagtens rumme fantastiske verdener. Louis og Dynen starter med en flyvetur ud over det store, vilde ocean. De kører i bil, de fægter, de kører i rutsjebane på en fantasi-savanne, og under stor ståhej dækker de også morgenbord. Men så går det galt!

DFI distribution. Danmark 2006. 10 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 2 – fra 3 år – 34 min.

Sut slut finale
Instruktion: Cæcilia Holbek Trier

En lille charmerende og tankevækkende dokumentarfilm for børn og voksne om vanens magt og bruddet med den. Børnene Agnes og Selma fortæller historien om overvindelsen, tankerne bag beslutningen, den vanskelige nedtrapningsfase – abstinenserne, og endelig udfrielsen fra afhængighedens svøbe og det nye liv. Det handler om at holde op med at bruge sut!

DFI distribution. Danmark 1999. 12 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Mis med de blå øjne 
Instruktion: Søren Tomas, Peter Hausner

Et tegnefilmeventyr om den lille mis med de blåøjne, som gik ud i verden for at finde landet med de mange mus. På sin vej møder den mange små forhindringer. Men den finder det forjættede land og bliver også accepteret af kattene med de gule øjne til sidst: ”Tak for mus, gode mis. Vi har fundet ud af, at du er en kat ligesom vi, der kan være sulten og sjov, og tynd og tyk, og finde marker med mus og se ligesom vi. Selvom øjnene er blå”.

DFI distribution. Danmark 1995. 11 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Ballerina
Instruktion: Kunuk Platoú, Valerie E. Saunders

Tre små piger danser ballet af glæde og lyst. En dag kommer de ind på teatret og får en hverdag med dans og sjov, men også med hårdt slid og ømme fødder. De tumler omkring i teatrets verden og laver sjov med folk, de møder på deres vej. Men at danse ballet er også alvor, og en dag står de tre små piger på scenen og tæppet går op. – Der var ballerina én, ballerina to, ballerina tre, med silkeskørt og hårde sko.

DFI distribution. Danmark 2002. 11 min. Tilladt for alle. 
Download billede fra filmen

 

Program 3 – fra 3 år – 34 min.

Mortens badebold
Instruktion: Liller Møller

Børn farer legende af sted på rulleskøjter, cykler og skateboards. Men ikke Morten. Han er for lille og har kun en ganske almindelig badebold. Almindelig? Badebolden har sandelig både liv og drillelyst, og den fører Morten rundt i havens lille, store verden. Til oplevelser og sjov. Morten har fået en god ven. Et glad og venligt lille filmeventyr for de helt små filmslugere.

DFI distribution. Danmark 1993. 8 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Manden der var akrobat
Instruktion: Karel Zeman

Underfundig dukkefilm om akrobaten hr. Prokouks oplevelser i et omrejsende cirkus. I manegen kan han klare alt, som skøjteløbende løvetæmmer og springende fakir, men udenfor kommer han galt af sted. Filmens tjekkiske instruktør er berømt for sine eventyrlige børnefilm. 

DFI distribution. Tjekkiske Republik, 1961. 12 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Binke kan ikke flyve
Instruktion: Lennart Gustafsson, Ylva-Li Gustafsson

En lille tegnefilmmusical for børn. Fugleungen Binke kan ikke flyve, og derfor efterlades den hos skovmusen Oskar, da de voksne fugle om efteråret drager sydpå. Men selv om man godt kan savne far og mor, er der da også skæg og ballade, mens man venter på foråret. Og det kunne jo være, at man kan lære at beherske flyvningens vanskelige kunst.

DFI distribution. Sverige 1992. 14 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen 
Det Danske Filminstitut 
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

 

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk

 

Praktiske oplysninger:
Janne Flatau 
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber 
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk