Filmhits for børn 6

Fuglen der kunne spå (Katia Forbert Petersen, Annette Mari Olsen, DK, 2007)
Dvd'en indeholder 3 programmer. Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Program 1 – fra 5 år – 40 min.

Et øjeblik 
Instruktør: Klaus Kjeldsen

Et øjeblik varer 5 minutter, siger Nathalie. Filmen Et øjeblik varer også 5 minutter. En poetisk dokumentarfilm i børnehøjde om tiden, uret og øjeblikkene. “For min far er et øjeblik bare en halv time,” konkluderer Jesper, da filmen slutter.

DFI distribution. Danmark 1999. 5 min. Tilladt for alle. 
Download billede fra filmen

 

Drengen i kufferten 
Instruktør: Esben Toft Jacobsen

Da pindsvinet Morten får en lillebror, bliver det svært at få mor og fars opmærksomhed. Morten beslutter at skaffe sig af med sin lillebror, så alt kan blive ligesom før.

DFI distribution. Danmark 2006. 8 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Fuglen der kunne spå 
Instruktør: Annemette Mari Olsen, Katia Forbert Petersen

Fuglen der kunne spå er en universel fortælling om en dreng, som sammen med sin fugl sælger spådomme til forbipasserende. Filmen er et ægte nutidsbillede på persisk kultur og tradition og drager os med sine udtryksfulde billeder ind i den orientalske mystik.

DFI distribution. Danmark 2007. 27 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 2 – fra 5 år – 42 min.

Verdens uartigste dreng 
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Sallies historier er en række forrygende filmfortællinger for de mindste børn og deres voksne. Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi.DFI distribution. Sverige 1992. 35mm. 14 min. Danske tale. Tilladt for alle.

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Himmelspejlet 
Instruktør: Carlos Salces 

En fin lille historie om en dreng, der en dag opdager, hvordan de store fly oppe over hans hoved spejler sig i et vandhul, og forsøger at fange et af dem. Men kan man holde et spejlbillede af et fly gemt i en lille trækasse?

DFI distribution. Mexico 1997. 10 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Hvor ligger juleland?
Instruktør: Liller Møller 

Tegnefilm om Karl Ludvig, en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne – deres elskede Juleland. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra hans trygge hjem – langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.

DFI distribution. Danmark 2006. 25 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 3 – fra 5 år – 36 min.

Birdland – Over the Rainbow 
Instruktør: Jannik Hastrup 

Den amerikanske jazzpianist Art Tatum (1910-56) tryller med tangenter og toner til klassikeren Over the Rainbow på lydsiden, mens Jannik Hastrup og kompagni på billedsiden kærligt og spøgefuldt fortæller om to stuefugles forelskede himmelflugt på og over den vidunderlige regnbue.

DFI distribution. Danmark 1994. 5 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Linnea i malerens have 
Instruktør: Lena Anderson, Christina Björk

Linnea elsker at besøge Blomkvist. Blomkvist har god tid, der vanker altid saftevand og kage, og så har han en dejlig bog med billeder af Claude Monets malerier. Men en bogs gengivelse af Monets kunst er slet ikke som at se malerierne i virkeligheden, og Linnea og Blomkvist drager til Paris og går på museer, hvor der hænger Monet-billeder. Men det allerbedste er, at de også besøger Monets have i Giverny med de mange blomster og åkander.

DFI distribution. Sverige 1992. 31 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen 
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

 

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk

 

Praktiske oplysninger:
Janne Flatau 
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber 
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk