Filmhits for børn 7

Pipungerne – Prinsessen og vagten (Tone Tarding, 2009)
Dvd'en indeholder 3 programmer. Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Program 1 – fra 3 år – 37 min.

Pipungerne – Hittebarnet 
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Hittebarnet: Sille og Saxe finder en lille unge, som er blevet væk fra sine forældre. Sammen går de ud for at finde dens mor, men fugleungen er så fræk, at ingen vil kendes ved den.

DFI distribution. Danmark 2008. 5 min. Tilladt for alle. 
Download billede fra filmen

 

Stine den plettede so 
Instruktør: Adam Schmedes

Stine er en økologisk gris, der har sit eget hus på marken. En sommerdag føder hun 12 små pattegrise. De har en sjov leg med at løbe hurtigt rundt efter hinanden. Sidst på sommeren skal Stine op på gården og parre sig med ornen igen. De små grise kommer i stald og bliver fedet op. Stine er gravid igen og flytter tilbage på marken, der nu er dækket af sne. Filmen giver et godt billede af, hvad det vil sige at være et bondegårdsdyr.

DFI distribution. Danmark 2008. 13 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Ih! Siger den lille bamse 
Instruktør: Maria Mac Dalland

Langt ude på landet i et lille hus på en bakke bor Bamserne. Det er dejligt vejr, og de går til stranden. De store bamser elsker vand, men den lille bamse vil hellere blive i strandkanten, for den har lige nogle ting, den skal se på. Da de kommer hjem, er det blevet aften, og de store bamser går ud for at kigge på stjerner. Men den lille bamse skal lige have sin taske med, og der er også et træ og et æble, som der skal digtes en lille sang om.

DFI distribution. Danmark 2007. 19 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 2 – fra 3 år – 37 min.

Den alt for lille prins 
Instruktør: Zoia Trofimova

Den lille prins er i gang med forårsrengøringen. Alt skal med, inde som ude. Solen skal også have en tur – selvom den er langt væk. Det kræver mange forsøg, men lykkes til sidst. En lille filmfortælling for de mindste, der sætter fokus på universets dimensioner med stor sympati for børns fantasi, hvor alt kan lade sig gøre.

DFI distribution. Frankrig 2002. 7 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Palle alene i verden 
Instruktør: Astrid Henning-Jensen

Alle børn drømmer om at være helt alene i verden, for så kan de gøre alt det, der ellers er forbudt og farligt og spændende. Palle får chancen en morgen, hvor mor og far ikke er hjemme, og ingen mennesker er på gaden. Han tager en tur i linie 2 – der dengang var en sporvogn – går ind og henter penge i en tom bank, køber slik i en butik, kører brandbil og slutter med en tur i en flyvemaskine helt op til månen.

DFI distribution. Danmark 1949. 25 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Pipungerne – Prinsessen og vagten
Instruktør: Liller Møller

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Prinsessen og vagten: Sille leger prinsesse og vil ikke forstyrres. Saxe holder vagt ved slottet, men en flok myrer er ikke til at styre, de kildrer Saxe og stikker af med prinsessekronen.

DFI distribution. Danmark 2008. 5 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Program 3 – fra 3 år – 39 min.

Fløjteløs 
Instruktør: Siri Melchior 

Den lille fugl Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille! Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle…

DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Vilde og Ville kanin 
Instruktør: Ylva-Li Gustafsson, Lennart Gustafsson

Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, der er en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade og nu er det Villes tur til at hjælpe sin nye ven.

DFI distribution. Sverige 2006. 28 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Pipungerne – Mus på stribe
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. »Mus på stribe«: Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen af musene, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen.

DFI distribution. Danmark 2008. 5 min. Tilladt for alle.
Download billede fra filmen

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen 
Det Danske Filminstitut 
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

 

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk

 

Praktiske oplysninger:
Janne Flatau 
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber 
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk