Filmpakke 11

Cirkeline: Månen er en gul ost (Jannik Hastrup, 1970)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 34 min.

Safari Europa - Pindsvin
Instruktør: Adam Schmedes
Om foråret vågner pindsvinet af sit vinterhi. Den er sulten, for den har ikke spist i flere måneder - og dens livret er orme. Med sine 7000 pigge er pindsvinet ikke bange for ret meget, og skulle den alligevel føle sig truet, ruller den sig bare sammen til en stikkende kugle. Men hvordan klarer de parringen - kan de gøre det uden at stikke sig?
DFI distribution. Danmark 2010. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Min oldefars historier - Elgen
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll
Theodor er ude og fodre de store køer på marken. Oldefar fortæller, at han også har set et stort dyr her til morgen – en elg! Oldefar fortæller ”Tykke-historien” om, hvordan ham og Tykke engang klædte sig ud som ægte indianere og byggede en stor fælde, fordi de ville fange et stort dyr. Theodor beslutter sig for, at han vil fange Elgen. Han klæder sig ud som indianer og bygger en stor fælde, som han dækker til med lokkemad. Theodor venter og venter…men der sker ikke noget. Han er lige ved at give op; men så opdager han pludselig, at lokkemaden er spist. Theodor skynder sig at hente Oldefar, for han tør alligevel ikke at kigge ned i fælden alene, for tænk nu hvis han virkelig har fanget en kæmpestor elg! Sammen kigger Theodor og Oldefar ned i fælden; men det er heldigvis bare Oldefars nysgerrige kat, som er gået i fælden.
DFI distribution. Danmark 2016. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Pipungerne - Turen til åen
Instruktør: Tone Tarding
Sille og Saxe tager til åen. Saxe vil fiske, men det er ikke let, for frøerne synger, og gøgeungerne plasker. Da han endelig fanger en fisk, bliver de enige om at sætte den ud igen.
DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Cirkeline: Månen er en gul ost
Instruktør: Jannik Hastrup
Musene har bygget en rumraket, der skal hente den store gule ost - månen - ned. Fredrik og Cirkeline lander imidlertid på jorden midt i et stort museostegilde, så de alligevel får et stort stykke ost med hjem.
DFI distribution. Danmark 1970. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

 

Fra 5 år - 47 min.

Mas med mosen
Instruktør: Elisa Klement
Kartoffelmos med ærter kan være svær at få ned, men når mosen bliver levende, og ærterne samler sig til en grøn bold, der hopper rundt i køkkenet, så bliver det pludselig sjovt.
DFI distribution. Tyskland 2008. 9 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Mig og min familie - Frederik
Instruktør: Anja Hauberg
Hjemme hos Frederik bor der hele tre voksne; far, mor og au-pair pigen Lovely, der kommer fra Filippinerne. Før Lovely flyttede ind, havde Frederiks forældre så travlt, at de ikke altid kunne nå at læse godnathistorie for Frederik. Men sådan er det ikke længere, og Frederik er glad for, at der nu altid er en voksen at lege med. Frederik kan særlig godt lide at lege med Lovely, for hun er med på at spille fodbold indendørs, og det må han ellers overhovedet ikke for sine forældre.
DFI distribution. Danmark 2013. 11 min. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Havets sang
Instruktør: Jannik Hastrup
Lille Silke elsker vand. Hun elsker at bade, og hun svømmer som en fisk. Faktisk har hun det kun godt, når hun er i vandet, for hun har altid eksem, som klør så væmmeligt. Far og mor er bekymrede og går til lægen med Silke, og han mener at vide, at hun er allergiker. Men mystiske ting foregår, og en delfin, en hund og en gammel, for længst afdød, sørøver-oldefar får betydning. For Silke er slet ikke som alle andre børn - og slet ikke da hun hører havets sang ... "Havets sang", der frit bygger på Bent Hallers bog "Silke - en forvandlingshistorie" fra 1991, er en poetisk og fin tegnefilm.
DFI distribution. Danmark 1993. 27 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

 

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk